ΗΠΑ και Βρετανία διαβουλεύονται για το λεκτικό του ψηφίσματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Δεν έχει επιδοθεί ακόμη στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τη Βρετανία, το προσχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και σύμφωνα με διπλωματική πηγή, φαίνεται πως θα τύχει αρχικά διαβούλευσης μεταξύ  των Βρετανών και των Αμερικανών.

 
Οι ΗΠΑ ως γνωστόν έχουν θέσει μία σειρά κριτήρια για όλες τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στον κόσμο, τα οποία και προωθούν σε όλα τα ψηφίσματα του Σ.Α. για την ανανέωση των όρων εντολής τους. Τα βασικότερα είναι να εξυπηρετούν οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις την πολιτική διαδικασία και να υπάρχει στρατηγική εξόδου.
 
Προφανώς, σημειώνει η ίδια πηγή, οι διαβουλεύσεις των Βρετανών και των Αμερικανών θα έχουν στόχο να δουν πως θα διατυπωθεί το λεκτικό του ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αφενός για να ικανοποιεί το μίνιμουμ των αμερικανικών επιδιώξεων, αλλά και από την άλλη να μην υπονομεύσει την επικείμενη έναρξη της αποστολής στην Κύπρο, της συμβούλου του ΓΓ Τζέιν Χολ Λούτ. Να σημειώσουμε ότι πριν αναχωρήσει αύριο για την Κύπρο, η Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται να έχει επικοινωνία με το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Χθες πάντως, ο παριστάμενος στη συνεδρίαση του Σ.Α. αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τζόναθαν Κόεν, χωρίς να αναφέρει ο,τιδήποτε αρνητικό για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την ανανέωση της θητείας της, εξέφρασε ικανοποίηση για την αποστολή της κ. Λουτ και επανέλαβε την αμερικανική θέση ότι η παρουσία των ειρηνευτικών επιχειρήσεων θα πρέπει να συνδέεται με την πρόοδο στην πολιτική διαδικασία και απουσία αυτής της προόδου θα πρέπει οι επιχειρήσεις να επαναξιολογούνται.
 
Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε χθες την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Κόεν καθώς και τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας και σήμερα μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.