ΚΕ: 'Εχουμε απαντήσει στα Ηνωμένα 'Εθνη και αναμένουμε

Σχετικά με τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες υπάρχει η σαφέστατη γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα όσα έχει εγείρει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, και ό,τι έπρεπε να είχαμε πει το έχουμε πει, και ότι έπρεπε να είχαμε πράξει σε σχέση με τα Ηνωμένα ‘Εθνη το έχουμε πράξει, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

 
Πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει απαντήσει θετικά στα Ηνωμένα ‘Εθνη σχετικά με το θέμα ενός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ «και αναμένουμε».
 
Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη  με την Πρόεδρο του κινήματος "Αλληλεγγύη" Ελένη Θεοχάρους, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς, και κληθείς να απαντήσει στην κριτική από πλευράς ΑΚΕΛ σε σχέση με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Κυπριακό, και ειδικότερα μετά την πρόταση του Τ/κ ηγέτη σε σχέση με το πλαίσιο Γκουτέρες και μια στρατηγική συμφωνία, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «σχετικά με τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες ό,τι έπρεπε να είχαμε πει το έχουμε πει».
 
«Υπάρχει η σαφέστατη γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου σχετικά με τα όσα έχει εγείρει ο κ. Ακιντζί. Η τοποθέτηση αυτή την ώρα είναι ότι, ό,τι έπρεπε να είχαμε πει το έχουμε πει, αλλά και ότι έπρεπε να είχαμε πράξει σε σχέση με τα Ηνωμένα ‘Εθνη το έχουμε πράξει», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αν δηλαδή δεν έχουν οτιδήποτε άλλο να πράξουν πλέον, ο Εκπρόσωπος είπε πως "μέχρι στιγμής, με τα δεδομένα που υπάρχουν, η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει απαντήσει θετικά στα Ηνωμένα ‘Εθνη σχετικά με το θέμα συμβούλου και αναμένουμε».
 
Σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου με την Πρόεδρο του κινήματος "Αλληλεγγύη", ο κ. Προδρόμου είπε πως κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος ενημέρωσε την κ. Θεοχάρους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και άκουσε τις απόψεις της.
 
‘Εγινε συζήτηση και για κάποια σημαντικά κεφάλαια στην εσωτερική διακυβέρνηση, νομοσχέδια που πρέπει να προωθηθούν από τη Βουλή, και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών του Προέδρου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, πρόσθεσε.
 
Ο κ. Προδρόμου χαρακτήρισε τις επαφές αυτές χρήσιμες, σημειώνοντας πως προέκυψαν θετικά αποτελέσματα, «διότι σκοπός είναι να έχουμε μια κοινή τοποθέτηση στις βασικές αρχές του εθνικού μας ζητήματος, αλλά ταυτόχρονα το ζητούμενο είναι να υπάρξει και η ευρεία συναίνεση που απαιτείται για να γίνουν κάποιες αλλαγές στο κράτος, στη δημόσια υπηρεσία, στη λειτουργία του κράτους στην Κύπρο, και να προωθηθούν κάποια νομοσχέδια τα οποία, θα έχουν όφελος για τους πολίτες».
 
«‘Εχουμε πει τα βασικά κεφάλαια με τα οποία θέλει να ξεκινήσει την διακυβέρνηση της δεύτερης πενταετίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και για αυτά θα υπάρξει συνέχεια, και ελπίζουμε από τη Βουλή, και με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου, για μια Κύπρο για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι και που θα αποδίδει στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.