Ερωτήματα Βουλής για τους συνεργάτες Προέδρου

Σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα προσόντα, τα καθήκοντα και τη μισθοδοσία των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής και των Υπουργών, έθεσαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών  για αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου.

Πρόκειται για 9 πρόσωπα που προσελήφθησαν ως σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας της Προεδρίας με ετήσια συμβόλαια συνολικού ύψους €288.213, 18 σύμβουλοι με ετήσια συμβόλαια €545.252 και άλλους 16 για τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με ετήσια συμβόλαια συνολικού ύψους €277.860.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Προεδρεύων της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ανέφερε πως οι βουλευτές έχουν ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τα καθήκοντα των συνεργατών και τα προσόντα τους.

Στην συνεδρία  τέθηκε το όνομα συγκεκριμένου προσώπου ο οποίος προσλήφθηκε ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού είχε απολυθεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό διότι προέβη σε σεξιστικά σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά εκπροσώπου Τύπου άλλου κόμματος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ρώτησε αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώριζε την συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου του κ. Σαλαφώρη προτού προχωρήσει στην πρόσληψή του με ετήσιο μισθό €30.000.

«Ο Συναγερμός έβγαλε από την κύρια πόρτα τον συγκεκριμένο και τώρα επιχειρείτε να τον βάλετε από την πίσω πόρτα στο Προεδρικό», είπε απευθυνόμενος στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.

Απαντώντας, ο κ. Τσιόλας είπε πως ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος για την συμπεριφορά του και πρόσθεσε ότι το πρόσωπο αυτό απολογήθηκε για τα σχόλιά του.

«Θεωρώ ότι όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία. Επικοινώνησε με την κ. Χαραλαμπίδου και απολογήθηκε. Είναι ένας επιστήμονας 28 ετών, αν θέλουμε τον πετροβολήσουμε είναι ένα άλλο θέμα», είπε.

Ερωτήματα τέθηκαν και για την Αναπληρώτρια Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κλέλια Βασιλείου, με τον Διευθυντή Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ να εξηγεί ότι η θέση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν είναι θεσμοθετημένη.

Πάντως στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ ως θέση αρχής δεν είναι εναντίον της πρόσληψης συμβούλων, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το κονδύλι που αφορά τον συγκεκριμένο σύμβουλο του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Ως ΑΚΕΛ έχουμε και πρόβλημα με την εργοδότηση ενός συγκεκριμένου συμβούλου, ο οποίος είχε απολυθεί από το κυβερνών κόμμα για σεξιστική συμπεριφορά και την ίδια ώρα το Προεδρικό και εις γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας εργοδοτείται στο Προεδρικό Μέγαρο», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ψηφίσουμε υπέρ της αποδέσμευσης του συγκεκριμένου κονδυλίου».

Από την πλευρά του, ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι το κόμμα δεν έχει αντίρρηση για την πρόσληψη συμβούλων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς.

«Όμως αυτή η πρόσληψη πρέπει να γίνεται με διαφανή κριτήρια και να υπάρχει ισονομία. Το γεγονός ότι υπάρχει μια απερίγραπτη βιοποικιλότητα στη μισθοδοσία και τις συμβάσεις αυτών των ανθρώπων μας δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά και περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.