Τ. Μπάιτεν: Απαιτείται αποκλιμάκωση της έντασης και επιστροφή στις συνομιλίες

Αυτή την στιγμή απαιτείται επικέντρωση στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου στην Κύπρο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιτεν, ύστερα από συνάντηση τεσσάρων ωρών με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κύριος Μπάιτεν τόνισε ότι δεδομένης της σημασίας των ενεργειακών προοπτικών στην ανατολική Μεσόγειο, η ανταμοιβή και για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο για την εξεύρεση οδού συνεργασίας προς τα εμπρός δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.
Επανέλαβε την δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης στην υποστήριξη της, υπό τα Ηνωμένα Εθνη, προσπάθειας για επανένωση του νησιού στο πλαίσιο διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Σήμερα, τόνισε ο Τζο Μπάιτεν, η δυνατότητα αυτή υπάρχει, εαν υπάρχει και η πολιτική βούληση για επίτευξη λύσης που θα είναι προς όφελος όλων στο νησί και στην περιοχή.
Αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στην Κύπρο τον Μάιο, λέγοντας ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κύριο Ερογλου και προσθέτοντας ότι ήταν ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός, που επισκεπτόταν το νησί τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Στη συνάντηση Μπάιτεν - Ερντογαν συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα του διεθνούς συνασπισμού, υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο σχετικά με την μεταβίβαση της εξουσίας από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει επιφυλακτικά την δράση του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, πιέζοντας να υπάρξει πιο ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα συμπεριλαμβάνει την απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία.
Οσον αφορά την Συρία, είπε ο κύριος Μπάιτεν, συζητήσαμε όχι μόνο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα αποκτήσει ασφαλές καταφύγιο, αλλά αντιθέτως πώς θα το νικήσουμε, όπως επίσης πώς θα ενισχύσουμε την συριακή αντιπολίτευση.

Σύνταξη : Αντρούλα Γεωργιάδου

Πηγή: Άννα Αντρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:49

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.