Ικανοποίηση Λευκωσίας για κείμενο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Απόλυτη ικανοποίηση, εκφράζει η Λευκωσία, για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πήραμε ακριβώς εκείνο που είχαμε ζητήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο Τρίτο από τις Βρυξέλλες.
Πρόκειται, πρόσθεσε, για την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση που είχαμε ποτέ και πλέον η πίεση προς την Άγκυρα θα είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους.
Ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στο κείμενο συμπερασμάτων καταδεικνύει το εύρος της στήριξης της οποίας τυγχάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Διευκρίνισε παράλληλα ότι αυτές οι προσπάθειες δεν στρέφονται εναντίον κανενός και ότι στόχος είναι η ειρήνη και η επανένωση της Κύπρου, με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξε τιμωρητική στάση ή υιοθέτησε μια λογική αντιποίνων έναντι της Άγκυρας, τονίζοντας ότι ο ενεργειακός πλούτος δεν είναι μέσο για παρεμπόδιση της επίλυσης του Κυπριακού, αλλά σκοπός είναι η μεταβολή της τουρκικής στάσης.
Υπέδειξε, πάντως, ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα και σε περίπτωση που εκτραχυνθεί περαιτέρω η τουρκική συμπεριφορά, υπάρχουν και άλλα μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπισή της.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:47

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.