Προδρόμου: Ικανοποιημένη η Λευκωσία από στήριξη ΗΠΑ

Την ικανοποίηση της Λευκωσίας για τη στήριξη των ΗΠΑ προς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά και σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου επί των ενεργειακών της πόρων, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.


 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουες Μίτσελ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ήταν μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση» με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών.
 
Ανέφερε ότι συζητήθηκε το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. «Με ικανοποίηση ακούσαμε τη στήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέσα στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και ελπίζουμε ότι αυτή η στήριξη θα συμβάλει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όπως είναι και ο στόχος μας» είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Ανέφερε ακολούθως ότι στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ενεργειακή πολιτική και το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως μέρος, μάλιστα, μιας προσπάθειας να συμβάλει η περιοχή στην ενεργειακή εξίσωση και ασφάλεια της Ευρώπης.
 
«Είναι με ικανοποίηση που ακούσαμε και τις δηλώσεις του κ. Μίτσιελ και θα πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την επανάληψη της στήριξης των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα και στο δικαίωμα της χώρας μας στη διερεύνηση και αξιοποίηση σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Ανέφερε ακόμη ότι στη συζήτηση τέθηκαν και τα διμερή θέματα, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς «από την οπτική γωνία των ΗΠΑ, η Κύπρος παίζει ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια». Βεβαίως, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, υπήρξε η επαναβεβαίωση ότι υπάρχει η επιθυμία να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις, ενώ επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, είναι θετικό και σημαντικό ότι κατά την πρώτη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο από αναλήψεως των καθηκόντων του, έρχεται το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα ενεργό ρόλο στην περιοχή.
 
Καταληκτικά είπε ότι η Λευκωσία προσβλέπει στο να αποδώσει η σχέση αυτή, την οποία έχει αναθερμάνει και αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέφρασε την ελπίδα να αποδώσει για τον διάλογο, για την εξεύρεση λύσης, για την ειρήνη στην περιοχή και για την ειρηνική αξιοποίηση του πλούτου της χώρας για όλους τους Κύπριους.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.