ΔΗΣΥ: Υποβολή υποψηφιοτήτων σήμερα για πέντε θέσεις στην ηγεσία του κόμματος

Τις υποψηφιότητές τους για πέντε θέσεις ηγεσίας στο ΔΗΣΥ υποβάλλουν σήμερα τα ενδιαφερόμενα μέλη του κόμματος. Συγκεκριμένα θα υποβληθούν υποψηφιότητες για τις θέσεις Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων. Η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου ενώ το Παγκύπριο Συνέδριο στις 12 Μαΐου.

Η διαδικασία η οποία άρχισε στις 9:00 στον 2ο όροφο των Κεντρικών Γραφείων του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία θα ολοκληρωθεί στις 13:00. Στις 13:00, όπως ανακοινώθηκε θα υποβάλει υποψηφιότητα και ο νυν Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις του με την έναρξη της διαδικασίας, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Δημήτρης Στυλιανού σημείωσε ότι στις 14 Μαρτίου έκλεισε το Μητρώο Μελών του κόμματος εξηγώντας ότι τα μέλη που ενεγράφησαν μέχρι εκείνη την ημερομηνία έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Σημείωσε επίσης ότι το Πολιτικό Γραφείο με σχετική του απόφαση καθόρισε τη διεξαγωγή της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης για την οποία τίθενται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις 28 Απριλίου. Σήμερα θα υποβληθούν υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων. Εξήγησε ακόμη ότι η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ θα διεξαχθεί στα πρότυπα των «δημόσιων εκλογών», με τη λειτουργία 70-75 εκλογικών κέντρων σε όλη την Κύπρο πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να ψηφίσουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.
Ανέφερε επίσης ότι το Πολιτικό Γραφείο έχει προκηρύξει ταυτόχρονα το Παγκύπριο Συνέδριο για τις 12 Μαΐου. Όπως εξήγησε το Παγκύπριο Συνέδριο εκλέγει την Πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ και τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Με την ίδια απόφαση το Πολιτικό Συνέδριο σε συνεννόηση με τις Επαρχιακές Γραμματείες έχει προκηρύξει τα Επαρχιακά Συνέδρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 9 ή 10 Ιουνίου. «Η διαδικασία ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα με την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος» δήλωσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Στυλιανού είπε ότι είναι αρκετές χιλιάδες τα μέλη τα οποία ενεγράφησαν μέχρι και τις 14 Μαρτίου και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός. Πρόσθεσε πως στο παρελθόν υπήρξε Εκλογική Συνέλευση στην οποία ψήφισαν περίπου 18.500 μέλη.
Μια εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου επαναδιεκδικεί η Βουλευτής Λευκωσίας του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου.
Την υποψηφιότητά του για μια εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου στο ΔΗΣΥ υπέβαλε ο Βουλευτής Λευκωσίας του κόμματος Νίκος Νουρής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.