Ανέλαβε καθήκοντά ως νέος Υπουργός Γεωργίας ο Κώστας Καδής

Σε ένα γνώριμο για τον ίδιο περιβάλλον με το οποίο συνεργάστηκε ως ακαδημαϊκός, επέστρεψε ο Κώστας Καδής, ο οποίος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του ως νέος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που υπάρχουν ενώπιόν του τόσο για ενίσχυση του αγροτικού κόσμου όσο και λόγω των νέων δεδομένων που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
Όπως είπε, θα πρέπει όλοι στο Υπουργείο να συνεργαστούν για να υπάρξουν τομές, καινοτομίες, ώστε να ενισχυθεί πολυεπίπεδα ο αγροτικός κόσμος, να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φυσικούς πόρους του τόπου, αλλά και προκλήσεις και δυσκολίες που προκύπτουν από νέα δεδομένα, όπως αυτά της κλιματικής αλλαγής και της ερημοποίησης.
«Θα πρέπει να διαχειριστούμε ορθολογικά με αειφόρο τρόπο τον σημαντικότατο βιολογικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας για τον οποίο ο καθένας και η καθεμιά θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Θα πρέπει να διαχειριστούμε τις προκλήσεις στα θέματα της ευημερίας των ζώων και μια σειρά από άλλα θέματα στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μέσα στην επόμενη περίοδο», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι αφετηρία για αυτή την προσπάθεια είναι το συλλογικό έργο που έχει παραχθεί με την καθοδήγηση και τη στήριξη του Υπουργού Νίκου Κουγιάλη, τον οποίο ευχαρίστησε και για τη δουλειά που έχει κάνει και για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκανε για τις εκκρεμότητες και τα ανοικτά θέματα του Υπουργείου Γεωργίας.
Απευθυνόμενος στον κ. Κουγιάλη, τού ανέφερε ότι στο Υπουργείο Γεωργίας θα έχει μόνο φίλους έτοιμους να ακούσουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις του.
Περαιτέρω, ο νέος Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι με μεγάλη χαρά, αισιοδοξία και μεγάλη όρεξη για δουλειά αναλαμβάνει τη θέση του πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργείου. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη μεγάλη τιμή που του έκανε και την εμπιστοσύνη που έχει δείξει προς το πρόσωπό του διορίζοντάς τον Υπουργό σε αυτό το πολύ σημαντικό Υπουργείο.
Ανέφερε ότι οι δραστηριότητες του Υπουργείου Γεωργίας επηρεάζουν τον κάθε πολίτη της χώρας. «Είναι γεγονός ότι ήταν επιθυμία μου να υπηρετήσω σε αυτό το Υπουργείο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν είναι άγνωστος για μένα αυτός ο χώρος», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι ως πανεπιστημιακός συνεργάστηκε με αρκετά από τα τμήματα του Υπουργείου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ερευνών, μελετών και μέσα από αυτή την εποικοδομητική συνεργασία είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι το Υπουργείο διαθέτει άριστους επιστήμονες, εξαιρετικούς τεχνοκράτες και ικανότητα στελέχη με τα οποία όπως είπε προσδοκεί μέσα στην επόμενη περίοδο να συνεργαστούν αποτελεσματικά. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Νίκος Κουγιάλης ανέφερε ότι εγκαταλείπει με ιδιαίτερη συγκίνηση το Υπουργείο Γεωργίας.
Απευθυνόμενος προς τον νέο Υπουργό ανέφερε ότι του παραδίδει ένα Υπουργείο ισχυρό, με μεγαλύτερη αρμοδιότητα και πολύ διαφορετικό από αυτό που παρέλαβε το 2013. «Σου παραδίδω ένα Υπουργείο νοικοκυρεμένο, παραγωγικό, με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αυτά τα 5 χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε βάλει στερεές βάσεις πάνω στις οποίες μπορείτε να οικοδομήσετε με ασφάλεια για περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων και φυσικών μας πόρων, αλλά και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι με την εμπειρία και την ικανότητα που διαθέτει αλλά και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει το Υπουργείο Γεωργίας, θα συνεχίσει την επιτυχημένη κυβερνητική πολιτική της τελευταίας πενταετίας και θα επιτύχει ακόμη περισσότερα.

Διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Καδή ότι θα είναι πάντα δίπλα του και θα στηρίζει τον ίδιο και το έργο του.
Εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, δίνοντάς του την ευκαιρία να υπηρετήσει για πέντε χρόνια την πατρίδα του ως Υπουργός της Κυβέρνησής του αλλά και για τη στήριξη που του παρείχε και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό του αυτά τα χρόνια.
«Αυτά τα 5 χρόνια υπηρέτησα την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με συνέπεια και αφοσίωση για να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και να πετύχει το στόχο της να επαναφέρει τον τόπο στο δρόμο της προόδου, της ευημερίας και της ανάπτυξης», είπε.
Σημείωσε ότι εργάστηκε σκληρά και έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ευημερία του αγροτικού κόσμου και την προστασία του περιβάλλοντος και έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του, συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που κρίθηκε πετυχημένη από τους πολίτες.
Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας Ολυμπία Στυλιανού, αποχαιρετώντας τον κ. Κουγιάλη ανέφερε ότι ανέλαβε το Υπουργείο σε μια πολύ δύσκολη για τον τόπο περίοδο που υπήρχε μια γενική αμφισβήτηση και κρίση θεσμών και αξιών.
«Με τη δική σας συμβολή, βοήθεια και δουλειά το Υπουργείο πιστεύω ότι αντεπεξήλθε πολύ ικανοποιητικά. Έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, έγιναν πολιτικές σε τομείς που δεν υπήρχαν και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή που μιλούμε το Υπουργείο είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια που αναλάβατε και έχει αναβαθμιστεί και γενικά στη συνείδηση του κοινού», ανέφερε.
Ανέφερε επίσης ότι έχει πλέον περισσότερη επίγνωση ο κόσμος της δουλειά και της συμβολής του Υπουργείου στους σημαντικούς τομείς των φυσικών πόρων, των νερών του περιβάλλοντος, απ΄ ό,τι ήταν προηγουμένως, κάτι που όπως είπε, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στη δική του δουλειά.
Απευθυνόμενη στον κ. Καδή, τον καλωσόρισε εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό του και θα του προσφέρει όση βοήθεια χρειάζεται για να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Ανέφερε ότι είναι γνωστός για την ενασχόληση και το ενδιαφέρον του για τα θέματα του Υπουργείου ιδιαίτερα στα θέματα του περιβάλλοντος και σημείωσε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:11

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.