6ημερη κράτηση σε 33χρονο για διαρρήξεις από αυτοκίνητα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 33χρονου, από την Ορόκλινη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, κακόβουλης ζημιάς και παράνομης κατοχής περιουσίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 4 – 11 Φεβρουαρίου 2018 στην Ορόκλινη και στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3 τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από γυναίκα από τη Λάρνακα ότι ήχησε ο συναγερμός του αυτοκινήτου της που ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει και ότι γείτονας είδε ένα όχημα με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής να απομακρύνεται από την περιοχή με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Η γυναίκα προχώρησε σε έλεγχο του αυτοκινήτου της και διαπίστωσε πως το τζάμι της πίσω αριστερής πόρτας ήταν σπασμένο και από το όχημα έλειπαν τσάντες που περιείχαν διάφορα είδη ρουχισμού αξίας 126 ευρώ, αθλητικά παπούτσια και βαλιτσάκι για διακοσμήσεις χώρου άγνωστης αξίας.  
Την ίδια μέρα γύρω στις 07.30 καταγγέλθηκε από γυναίκα επίσης από τη Λάρνακα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 09 – 10 Φεβρουαρίου και των ωρών 20.30 το βράδυ με 07.00 το πρωί, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της πίσω αριστερής πόρτας του αυτοκινήτου της που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας όπου διαμένει και έκλεψαν ένα ταξιδιωτικό τσαντάκι που περιείχε δευτεράκι Ταμιευτηρίου, φωτογραφίες και κλειδιά.
Περίπου 45 λεπτά μετά καταγγέλθηκε από άνδρα από τη Λάρνακα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 09 – 10 Φεβρουαρίου και των ωρών 20.00 το βράδυ με 08.00 το πρωί άγνωστοι αφού άνοιξαν το μικρό τζάμι του συνοδηγού του αυτοκινήτου, έκλεψαν από τσάντα έγγραφα του οχήματος, έγγραφα  όπλων, την άδεια κυνηγίου του και αποδείξεις Φ.Π.Α.
Λίγο αργότερα της ίδιας ημέρας καταγγέλθηκε από άνδρα από τη Λάρνακα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 09 – 10 Φεβρουαρίου και των ωρών 21.00 με 07.30 το πρωί, άγνωστοι έκλεψαν από την κάσα διπλοκάμπινου οχήματος που ανήκει στην Επαρχιακή Διοίκηση, διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 100 περίπου ευρώ.
Επίσης στις 10 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από άνδρα από τη Λάρνακα ότι το προηγούμενο βράδυ άγνωστοι έκλεψαν από το αυτοκίνητο του που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει, δυο τσαντάκια με αποδείξεις και έγγραφα του αυτοκινήτου του και δυο επιταγές της Συνεργατικής Εταιρείας.
Σύμφωνα με μαρτυρία που δόθηκε στην Αστυνομία τα στοιχεία του αυτοκινήτου που θεάθηκε να απομακρύνεται από τη σκηνή τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οδηγείτο από τον ύποπτο και εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, ενώ εξασφαλίστηκαν εντάλματα έρευνας για το όχημα και την κατοικία του.  
Το αυτοκίνητο του υπόπτου εντοπίστηκε τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου να κινείται στην περιοχή Ορόκλινης, καταδιώχθηκε από μέλη της Αστυνομίας μέχρι και την οικία του ωστόσο δεν έγινε κατορθωτή η σύλληψή του, αφού διέφυγε αφήνοντας το όχημα του στο δρόμο.
Μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του υπόπτου όπου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρικό πριόνι, ηλεκτρικό σμιρίλιο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ηλεκτρικό τραπανάκι, κάρτες αποθήκευσης δεδομένων και επτά USB.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του υπόπτου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, αυτοσχέδιο μαχαίρι και διάφορα μέρη τόξου με δύο βέλη.
Το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου ο ύποπτος εντοπίστηκε να είναι συνοδηγός σε αυτοκίνητο που κινείτο σε περιοχή της Κοινότητας Κιτίιου της επαρχίας Λάρνακας, ωστόσο όταν η Αστυνομία προσέγγισε το όχημα για έλεγχο, ο 33χρονος βγήκε από αυτό και αφού τράπηκε σε φυγή κατάφερε να διαφύγει.
Χθες το απόγευμα ο ύποπτος συνελήφθη στη Λάρνακα δυνάμει του δικαστικού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του και σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή για τα αδικήματα της κακόβουλης ζημιάς σε όχημα και κλοπής σε τρεις περιπτώσεις, δηλαδή της υπόθεσης που έγινε τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου, στη Χρυσοπολίτισσα και σε μία άλλη.
Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η τρίτη περίπτωση που παραδέχθηκε ο ύποπτος αφορούσε καταγγελία στις 5 Φεβρουαρίου όταν άνδρας κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης ότι άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του έκλεψαν ένα αθλητικό τόξο και μια θήκη με βέλη, ένα προστατευτικό χεριού τοξοβόλου και 2 καμπύλες με μοχλό οι οποίες εφαρμόζονται στα βέλη.
Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 4 – 5 Φεβρουαρίου, με τον ίδιο τρόπο διαπράχθηκαν ακόμα τέσσερις περιπτώσεις κακόβουλων ζημιών και κλοπών στην περιοχή Ορόκλινης.
Στις περιπτώσεις αυτές οι άγνωστοι έκλεψαν μεταξύ άλλων κυπριακή άδεια οδηγού, δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας, πιστωτική κάρτα της Τράπεζας Κύπρου, μία κάρτα συνταξιούχων, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τσάντα με αθλητικά ρούχα.
Ο ύποπτος επανασυνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και κακόβουλης ζημιάς και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:30

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.