Τις ανησυχίες του για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ εξέφρασε ο ΠτΔ στην Σπέχαρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο και πρόσθεσε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσα να συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό για να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του.
Είμαι εδώ φυσικά κατόπιν αιτήματος του και είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία πιστεύω. Κυρίως ήμουν εδώ για να τον ακούσω. Εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με το τι συμβαίνει με το θέμα των υδρογονανθράκων. Πρόκειται για ανησυχίες που κατανοούμε και τις οποίες θα διαβιβάσουμε στη Νέα Υόρκη.
Συζητήσαμε επίσης το θέμα της περιόδου περίσκεψης που λαμβάνει χώρα μετά το Κραν Μοντανά μετά το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο ΓΓ είχε εισηγηθεί σε όλα τα μέρη να σκεφθούν για να δούμε πώς μπορεί να επαναρχίσει μια διαδικασία με στόχο ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι είχαμε (σήμερα) προκαταρκτικές συζητήσεις για αυτό.
Επαναβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι παραμένουμε στη διάθεση για ανάληψη των καλών υπηρεσιών του ΓΓ».
Ερωτηθείσα αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το θέμα της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Σπέχαρ απάντησε «ναι το συζητήσαμε αυτό».
Σε ερώτηση αν θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η κα Σπέχαρ απάντησε καταφατικά.

Πηγή: Κυπριακή Προεδρία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.