Δ. Βίτσας: Θωρακισμένη από το διεθνές δίκαιο η Κύπρος

Θα ήταν παραλογισμός για την Τουρκία να προβάλει πρακτικά εμπόδια και να επιχειρήσει δημιουργία τετελεσμένων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Βίτσας ξεκαθάρισε ότι παρά τους Τουρκικούς λεονταρισμούς και στρατιωτική επίδειξη, η Κύπρος είναι θωρακισμένη από το διεθνές δίκαιο και από ένα ενδεχόμενο τυχοδιωκτισμό, ο μόνος χαμένος θα ήταν η ίδια η Τουρκία. Σημείωσε παράλληλα ότι η συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας είναι πολυεπίπεδη και λαμβάνει υπόψιν όλα τα ενδεχόμενα. Ο κύριος Βίτσας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα ρισκάρει να εισπράξει μια ήττα, σε περίπτωση αντίδρασης της Αθήνας σε εμφάνιση του Τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου 'Deepsea Metro 2' στην περιοχή. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκική ηγεσία διαθέτει αρκετό απόθεμα νοημοσύνης, ώστε να μην επιχειρήσει κάτι που θα έχει υψηλό κόστος για την ίδια και κανένα θετικό αποτέλεσμα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι η Τουρκική πλευρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η στασιμότητα δεν οδηγεί πουθενά. Ο Δημήτρης Βίτσας θα παραστεί μεθαύριο στην τελετή παραλαβής των λειψάνων πεσόντων της ακταιωρού 'Φαέθων', για επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα. Ο κύριος Βίτσας θα είναι απόψε φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:23

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.