ΠτΔ: Διαπραγμάτευση από θέση σιγουριάς λόγω αναβάθμισης ΕΦ

Μέσα από τη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων, την αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, αλλά και την ταυτόχρονη αναβάθμιση της ΕΛΔΥΚ δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές που επιτρέπουν στον ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας να διαπραγματεύεται από θέση σιγουριάς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγος Σταυριανάκος» της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ «κατά την άφιξή του στο στρατόπεδο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή».

Ακολούθως, απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι βρίσκεται για άλλη μια χρονιά μαζί τους για να αποτίσει φόρο τιμής «σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε ελεύθεροι και να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας» μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού Ελληνισμού για το έργο που επιτελούν, «για τη δύναμη την αποτρεπτική που δίνει μια άλλη δυναμική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν γνωρίζεις ότι μπορεί οι δυνάμεις είτε τις Εθνικής Φρουράς είτε της ΕΛΔΥΚ να αποτελέσουν την αμυντική θωράκιση».

«Η αμυντική διάταξη του στρατεύματός μας δείχνει και τις δικές μας διαθέσεις για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, αλλά την ίδια ώρα δίνει και ένα μήνυμα: ότι υπάρχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Και μέσα από τη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων, την αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς αλλά και την ταυτόχρονη αναβάθμιση της ΕΛΔΥΚ δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές που επιτρέπουν στον ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας να διαπραγματεύεται από θέση σιγουριάς», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θέλω να σας μεταφέρω τη ζεστασιά και την αγάπη -αυτές τις μέρες ξέρω ότι θα σας λείψουν οι οικογένειές σας. Όμως είμαι βέβαιος ότι κατά την εδώ υπηρεσία σας θα έχετε διαπιστώσει ότι είστε εξίσου σε τόπους δικούς σας, σε οικογένειες δικές σας, σε ανθρώπους που πραγματικά σας αγαπούν και σέβονται αλλά και εκτιμούν αυτό που κάνετε».

Όσον αφορά στην πατρίδα μας, ανέφερε, «είθε το 2018 να είναι ο χρόνος που θα γίνει πραγματικότητα αυτό που επιθυμούμε εδώ και 43 χρόνια: «επιτέλους η Κύπρος να απαλλαγεί από κατοχικούς στρατούς, εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, να δημιουργηθεί και να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος που να είναι εφάμιλλο των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ, με τα δικαιώματα των κατοίκων του απόλυτα διασφαλισμένα, με την ειρήνη κατοχυρωμένη και την ειρηνική συμβίωση επιβεβλημένη μέσα από αρχές και αξίες».

Από πλευράς του, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Προκόπιος Μαυραγάνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του εκεί που, όπως είπε, δείχνει το ενδιαφέρον του για την ΕΛΔΥΚ, το οποίο δεν εξαντλείται σε αυτή την ημέρα αλλά φαίνεται καθημερινά και από τον τρόπο με τον οποίο τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και η Εθνική Φρουρά στέκονται καθημερινά συμπαραστάτες στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, δυσχερειών και προκλήσεων έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛΔΥΚ, προσφέροντας από το υστέρημά τους για εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της.

Ο Συνταγματάρχης Μαυραγάνης, όπως αναφέρεται, απηύθυνε επίσης ευχαριστίες για τις εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς των Κύπριων πολιτών προς τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ και για την ευγνωμοσύνη που εκφράζει καθημερινά ο απλός κυπριακός λαός τόσο για ό,τι έχει κάνει η ΕΛΔΥΚ στο παρελθόν όσο και για την παρουσία της εδώ.

Τέλος, ευχήθηκε όπως «το 2018 φέρει το αποτέλεσμα που τόσο πολύ αγωνίζεστε να φέρετε».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.