Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου της Βουλής στο Λονδίνο

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο οι επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιούσε από προχθές Δευτέρα στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο του City του Λονδίνου, κ. Charles Bowman. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανές συνέργειες μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του City, στo πλαίσιo εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Δημαρχείο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, τον Απρίλιο του 2018. Ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι η Βουλή μπορεί να ενεργήσει ως καταλύτης, ενθαρρύνοντας αρμόδιους φορείς στην Κύπρο να συμμετάσχουν στις εν λόγω επιχειρηματικές διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος Bowman ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στρατηγική και το πρόγραμμα του City ενώπιον των προκλήσεων και ευκαιριών που αναμένεται να προκύψουν από το Brexit.

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, ο κ. Συλλούρης προσφώνησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Κοινοπολιτειακό Συμβούλιο Επιχειρήσεων και Επενδύσεων (Commonwealth Enterprise and Investment Council), παρουσιάζοντας την Κύπρο ως επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο και τη συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Στη συζήτηση, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Λόρδος Marland, συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών και επιχειρήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρακάθησε, τέλος, χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ηνωμένου Βασιλείου, στο οίκημα της Κυπριακής Αδελφότητας. Στο δείπνο, στο οποίο παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ.κ. Γρηγόριος, ο κ. Συλλούρης παρουσίασε το όραμά του για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το έργο της στα επόμενα χρόνια. Απάντησε δε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο στο έργο της Βουλής, όσο και στο κυπριακό πρόβλημα και την παρούσα φάση του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί από το Λονδίνο αύριο το πρωί και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο αργά το απόγευμα.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.