ΠτΔ:Αμετάθετος στόχος η λύση χωρίς εγγυήσεις

Η εξεύρεση λύσης που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για οριστικό τερματισμό των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων του 1960 παραμένει αμετάθετος στόχος, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός κράτους που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως στις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας η Κύπρος είναι πλήρες μέλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι κατέστησε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τη σαφέστατη ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επάνοδο στο τραπέζι του διαλόγου, παράλληλα τόνισε, διαμηνύσε και τα όρια μέσα στα οποία η Λευκωσία μπορεί να κινηθεί.
Εξέφρασε δε την ελπίδα οι δυνάμεις που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία, να συνειδητοποιήσουν ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή εξαρτώνται και από τις δικές τους παρεμβάσεις προς την Αγκυρα η οποία παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, εμμένει στην κατοχή μιας ανυπεράσπιστης χώρας.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.