×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 558

Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %17 %589 %2017 %15:%Νοε

ΠτΔ: "Συνέχεια συνομιλιών από εκεί που διεκόπησαν"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι συνομιλίες στο Κυπριακό να συνεχισθούν από το σημείο που διεκόπησαν στην Ελβετία, ζητεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας πως το τέλος της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά δεν αποτελεί το τέλος της διαδικασίας.

Μιλώντας σε Ευρωπαίους πρεσβευτές, σε γεύμα που παρέθεσε ο Εσθονός Πρεσβευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε λεπτομέρειες πρότασης που υπέβαλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για πρωτοβουλία που να διερευνά τις προϋποθέσεις επανασύγκλησης της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Ανέφερε ότι εισηγήθηκε στον Αντόνιο Γκουτέρες να αρχίσει μια διαδικασία ''πήγαινε - έλα'', για διερεύνηση των θέσεων και προθέσεων των εμπλεκομένων μερών, είτε μέσω των Ηνωμένων Εθνών, είτε μέσω γνωστών προσωπικοτήτων, είτε μέσω τρίτων χωρών, αποδεκτών γενικότερα από όλα τα μέρη ως αμερόληπτων, όπως είναι συλλογικά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κάτι τέτοιο, τόνισε, θα επέτρεπε στο Γενικό Γραμματέα να εκτιμήσει κατά πόσον ικανοποιούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για επανασύγκληση της Διάσκεψης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέβαλε την πρότασή του, τον Σεπτέμβριο, στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύνταξη: Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %17 %597 %2017 %15:%Νοε