Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %17 %500 %2017 %13:%Νοε

Σταθερά η εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σταθερά στην εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση, προχωρεί η Κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Ανέφερε ότι σήμερα διεξάγονται κανονικά οι εξετάσεις στα μαθήματα που είχαν αναβληθεί, λόγω πρόωρης δημοσιοποίησης των εξεταστικών δοκιμίων.
Ο κύριος Καδής επεσήμανε ότι, κατά πόσο προκύπτει θέμα εγκυρότητας των εξετάσεων, θα αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψιν και το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και της ερευνώσα λειτουργού, που έχει διορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.
Πρόσθεσε ότι αναμένει εντός της ημέρας το τελικό πόρισμα από το γενικό ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Με βάση, είπε, το προσχέδιο του πορίσματος του Γενικού Ελεγκτή, το οποίο παρέλαβε χθες, προκύπτουν ορισμένα πειθαρχικά ζητήματα, τα οποία όμως δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις εξετάσεις.
Διευκρίνισε ότι αφορούν ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, λόγω μη εξασφάλισης άδειας για εργοδότηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού είπε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν εξαρχής τονίσει την ανάγκη, να αποφανθεί η Νομική Υπηρεσία για την εγκυρότητα της διαδικασίας των εξετάσεων, δεδομένης και της πρόθεσης πολλών υποψηφίων να καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου