Οι αντιδράσεις υποψηφίων και κομμάτων στην εξαγγελία υποψηφιότητας Ν. Αναστασιάδη

Το εκλογικό επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι χρησιμοποίησε το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το αναλόγιο του Προεδρικού Μεγάρου σε μια αμιγώς προεκλογική συγκέντρωση.

Ο κύριος Αναστασιάδης, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λάθη και τις παραλείψεις πέντε χρόνων, χωρίς ποτέ να αναλάβει την ευθύνη ή έστω να αναγνωρίσει την αποτυχία της πολιτικής του.
Η κυρία Προκοπίου είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεγελάσει τον λαό για να συνεχίσει την αποτυχημένη στρατηγική του στο Κυπριακό.
Το δίλημμα των προεδρικών εκλογών, ανέφερε, είναι απλό: Είτε θα συνεχιστεί η ίδια αποτυχημένη πολιτική Αναστασιάδη, είτε θα πετύχουμε την αλλαγή, την αξιοπιστία και την ελπίδα που φέρνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει μια ευκαιριακή και όχι μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε τραπεζικό τομέα με 72 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα τον παραδίδει με 48, παρέλαβε 385 χιλιάδες πολίτες σε εργασία και σήμερα παραδίδει 370 χιλιάδες πολίτες σε εργασία, παρέλαβε μια κοινωνία με πολύ λιγότερους νέους εκτός εργασίας και παραδίδει σήμερα μια οικονομία στην οποία περίπου 40 χιλιάδες πολίτες έχουν φύγει από τη χώρα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κύριος Μαλάς, θα πρέπει να εξηγήσει το success story  στους κουρεμένους καταθέτες, στα κουρεμένα ταμεία προνοίας και στους κατόχους αξιογράφων.
Βιώσιμη ανάπτυξη, είπε, σημαίνει να μπορεί η μικρομεσαία επιχείρηση να ευημερήσει, να μπορεί ο τραπεζικός τομέας να δανειοδοτήσει σε μεγάλη κλίμακα για να υπάρχει ανάπτυξη, οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίου να παραμείνουν στη χώρα τους και να μπορεί ο συνταξιούχος να απολαμβάνει ποιοτική ζωή.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας. κατέληξε, να επανασχεδιάσει την οικονομία με όραμα ώστε να δώσει ανάπτυξη για όλους.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι η  πολύ αναμενόμενη εξαγγελία του Νίκου Αναστασιάδη ήρθε τελικά μέσα από μια φιέστα σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.
Το όραμα και οι εξαγγελίες του Νίκου Αναστασιάδη δεν περιείχαν βεβαίως «δεσμεύσεις» αυτή τη φορά , αλλά περιορίστηκαν  στην  απαρίθμηση των «οικονομικών επιτευγμάτων» της διακυβέρνησης του, είπε.
«Επιτεύγματα» τα οποία δυστυχώς βασίστηκαν στην κατάργηση κάθε μορφής κράτους πρόνοιας, στην φτωχοποίηση του λαού μας και στον ουσιαστικό αφανισμό της μεσαίας τάξης από τον τόπο μας, πρόσθεσε ο κύριο Λιλληκας.
« Τα τελευταία αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας για το έξοδα των νοικοκυριών δυστυχώς διαψεύδουν τον Νίκο Αναστασιάδη και το  success story που επιχείρησε και σήμερα να προβάλει. Τον διαψεύδουν οι 28 χιλιάδες νέοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν όπως και οι χιλιάδες των ανέργων ηλικίας μέχρι 24 ετών , όπως τον διαψεύδουν οι κουρεμένοι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων των τραπεζών», τόνισε .
Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε επίσης ότι η προσπάθεια του να επιβάλει τον εαυτό του ως την δύναμη σύνεσης στο κυπριακό είναι αυτή που οδήγησε , σε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μέσα στην ομιλία του ως «επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης λύσης μέσα από υποχωρήσεις».
«Όταν επιμένει ακόμα και σήμερα ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν από κει που διακόπηκαν , φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι με τις υποχωρήσεις του ο κύριος Αναστασιάδης, έθεσε ένα πλαίσιο λύσης που οδηγεί δυστυχώς, όχι σε βιώσιμη λύση, αλλά σε λύση τουρκικών προδιαγραφών» κατέληξε.

ΔΗΣΥ

Ο Κύπριος πολίτης δικαιούται να έχει ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ήταν παρών στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του προέδρου Αναστασιάδη.
Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη.
Σε δηλώσεις μετά την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι πρέπει να έχει συνέχεια η πορεία ανάκαμψης, ασφάλειας και σταθερότητας.
Με σταθερά βήματα, ανέφερε, θα συνεχίσουμε να χτίσουμε μια ακόμα καλύτερη Κύπρο.

ΑΚΕΛ

Για το Ακέλ, η σημερινή επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Αναστασιάδη δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας, αλλά αποτελεί απλώς την επίσημη επιβεβαίωση εκείνου που όλος ο λαός ήξερε.
Ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ακέλ, δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τον λαό, κατηγορώντας τον ότι θυσιάζει τα πάντα στον βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων.
Χαρακτήρισε τον Νίκο Αναστασιάδη πρόεδρο των παλινωδιών, που παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ πολιτικών της φουστανέλας και επιλογών στα όρια ασφάλειας της ελληνοκυπριακής πλευράς. Παραδίδει, πρόσθεσε, μια Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση, με πιο εδραιωμένη την κατοχή και το Κυπριακό σε τραγικά αδιέξοδα.
Ο κύριος Χριστοφίδης είπε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η κυβέρνηση που ωφέλεσε τους λίγους και προνομιούχους και έβλαψε τους πολλούς που έχουν ανάγκη.
Ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να δώσουν καμία προοπτική στον τόπο και πρέπει να φύγουν, λέγοντας ότι η μόνη αληθινή αλλαγή για τον τόπο είναι ο Σταύρος Μαλάς.
Αναξιοπιστία, απουσία σχεδιασμού και προτάσεων, υπεκφυγές και παραπλάνηση του λαού, ο απολογισμός του Νίκου Αναστασιάδη, σχολιάζει σε ανακοίνωση το Δήκο.
Μέχρι και την ευθύνη για το ληστρικό κούρεμα των καταθέσεων, αναφέρει, επιδίωξε να επιρρίψει σε άλλους, «ξεχνώντας» ποιος μετέβη στο Euro Group και επέστρεψε με το πιστόλι στον κρόταφο.

ΔΗΚΟ

Το Δήκο κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ξέχασε να αναφέρει μεταξύ άλλων το 27,7% των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτωχοποίησης, τις 13 χιλιάδες παιδιά που διαβιούν από συσσίτια, τα ψηλά ποσοστά ανεργίας και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όσον αφορά το κυπριακό, το Δήκο κάνει λόγο για αντιφάσεις του Νίκου Αναστασιάδη, επικαλούμενο την δήλωση του πως το κυπριακό δεν θα λυθεί μόνο με υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Κι αυτό, προσθέτει, όταν είναι αποδεδειγμένο από τα γεγονότα, πως οι όποιες, λεγόμενες «συγκλίσεις» ήταν αποτέλεσμα των δικών του εγκληματικών υποχωρήσεων.

ΕΔΕΚ

Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε και ολοκλήρωσε μία κακή οικονομική πολιτική που ξεκίνησε το 2009, αναφέρει η ΕΔΕΚ.
Η πολιτική αυτή, προσθέτει, οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων, στην παραχώρηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και τη μεταφορά, στους ώμους των πολιτών, τεράστιων οικονομικών προβλημάτων.
Το ίδιο, αναφέρεται, έπραξε και στο κυπριακό και παρά τις δεσμεύσεις του, συνέχισε την ίδια γραμμή με τον προκάτοχο του, οδηγώντας στην αποτυχία της πενταμερούς διάσκεψης στην Ελβετία, με επώδυνα αποτελέσματα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει ότι ο περιβόητος «απολογισμός» της πενταετίας από τον νυν Πρόεδρο ήταν τελικά μια αφήγηση αποσπασματικών αριθμών ενός δήθεν «success story» στην Οικονομία, και καμία διαφωτιστική αναφορά για το τι έχει δεχθεί ο ίδιος μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.
Ξέχασε να αναφερθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο 27% του λαού που επί δικής του διακυβέρνησης βιώνει τον κίνδυνο φτωχοποίησης και χόρτασε από λόγια.
«Ξέχασε να αναφερθεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βασανίζουν την πλειοψηφία των νοικοκυριών, στην ανεργία και σε πολλά άλλα.
Ξεχνά ότι ο ίδιος έχει οδηγήσει την κυπριακή κοινωνία στην ανέχεια.
Η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών σε όλους τους άλλους –ακόμη και για το κούρεμα καταθέσεων όπου κατηγόρησε τη Βουλή- ήταν ενδεικτική του μεγέθους της προσπάθειας παραπλάνησης του λαού.
Στο Κυπριακό για ακόμη μια φορά απέφυγε να ξεκαθαρίσει στο λαό τα επιτεύγματα του στις διαπραγματεύσεις, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποιο είναι επιτέλους το περιεχόμενο της λύσης που προκρίνει, ώστε να τον κρίνουν στην κάλπη».
Ο απερχόμενος Πρόεδρος έχει καταστεί αναξιόπιστος μέσα από τις συνεχείς του παλινωδίες στο Κυπριακό και μόνο λύση τουρκικών προδιαγραφών μπορεί να επιτύχει με τον τρόπο που διαπραγματεύεται, καταλήγει η Αλληλεγγύη .

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Το κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι οι  εβδομάδες πριν τη σημερινή ημέρα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γυρνά τις Επαρχίες και να "μοιράζει εκατομμύρια" δείχνει την πραγματική προτεραιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη, δηλαδή το άγχος της επανεκλογής.
 Κατά τα λοιπά, στη σημερινή του ομιλία λίγα βρήκε να πει για την κοινωνία, προτιμώντας να μιλήσει για την ευημερία -κάποιων- αριθμών. Τι κι αν αυτό που βιώνει ο απλός λαός δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του Προέδρου; Τα πάντα θα ακουστούν και θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.