Τουρκία: Βρίσκεται στο τραπέζι το αίτημα προσάρτησης κατεχομένων στην Τουρκία

Στο τραπέζι βρίσκεται το αίτημα για προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος, στο πλαίσιο αυτής και άλλων παρόμοιων ιδεών, θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση. Αναφερόμενος στο νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ο Ρετζέπ Ακντάγ διέψευσε ότι το νερό χύνεται άσκοπα στη θάλασσα. Πρόσθεσε ότι μεταφέρονται 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η ανάγκη είναι για 35 κυβικά μέτρα, ενώ όπως είπε, αν υπάρξει λύση του Κυπριακού, το νερό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιεί και η νότια Κύπρος, κατά την έκφρασή του.

Χριστοδουλίδης: Τουρκία και ψευδοκράτος κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση

Η δήλωση του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης  Ρετζέπ Ακντάγ, αλλά και οι δηλώσεις από τα κατεχόμενα που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες,  καταδεικνύουν ότι Τουρκία και ψευδοκράτος δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, επεσήμανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Το γεγονός, πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός από τουρκικής πλευράς, όσον αφορά τον επιδιωκόμενο στόχο, ήταν και η αιτία του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι το γεγονός ότι  η διεθνής κοινότητα, μέσα από τα διαβήματα της Ελληνοκυπριακής πλευράς, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση εκτός των συμφωνημένων πλαισίων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:11

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.