ΠτΔ: Η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργεί προυποθέσεις διαπραγμάτευσης από θέση ισχύος

Το μήνυμα ότι μόνο με ειρηνικό διάλογο μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά που είναι η επανένωση της Κύπρου και η απαλλαγή από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και εξαρτήσεις από κατοχικό στρατό έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το τέλος της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία με αφορμή την πεντηκοστή έβδομη επέτειο ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είμαστε σε θέση να διαπραγματευόμαστε απο θέση ισχύος και να αποτρέψουμε επιθετικές ενέργειες.
Απευθυνόμενος στους τουρκοκύπριους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή η Δημοκρατία, αυτή η πατρίδα χωρίς όλους αρκεί να αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αλληλοσεβασμός και μεχρι που φθάνουν τα όρια των δικαιωμάτων του καθενός.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη σημερινή παρέλαση εξαίροντας τον επαγγελματισμό της Εθνική Φρουράς. Τόνισε ότι η άμυνα της Κύπρου αναδιοργανώνεται και ενισχύεται με νεα οπλικά συστήματα, επισημαίνοντας ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν μείωσε το αξιώμαχο της δύναμης.
Τιμούμε τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης την ημέρα της Ανεξαρτησίας με δείγματα γραφής εκσυχγρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ευρωπαικές της υποχρεώσεις όσο και στις  αποτρεπτικές και αμυντικές της ανάγκες.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνοντας ότι
κάποια πρώτα σχόλια θα γίνουν αύριο.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Πηγή: Μετάδοση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.