Κυπριακό:Tριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνάντηση Κασουλίδη, Κοτζιά και Σιούκρυ, εκφράζεται στήριξη στις προσπάθειες της Λευκωσίας για επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού.
Τονίζεται επίσης ότι η λύση πρέπει να επανενώνει την Κύπρο σε ένα βιώσιμο και λειτουργικό κράτος και να ευθυγραμμίζεται με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.
Στο κοινό ανακοινωθέν, επισημαίνεται πως η λύση δεν πρέπει να περιλαμβάνει αναχρονιστικές ρυθμίσεις ασφαλείας που θα επιτρέπουν το δικαίωμα ξένης στρατιωτικής επέμβασης και να αποκλείει την παρουσία ξένων στρατευμάτων.
Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Κοτζιάς και Σάμεχ Σιούκρυ, αναφέρουν ακόμη πως τα Ηνωμένα Εθνη, παραμένουν το φόρουμ μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί διευθέτηση.
Παράλληλα χαρακτηρίζουν απαραίτητη την παρουσία της UNFICYP, εφόσον η Κύπρος παραμένει υπό παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή
Ο τριμερής μηχανισμός διαβουλεύσεων, που εγκαινιάστηκε στη Νέα Υόρκη πριν από πέντε χρόνια, επιβεβαιώνει την αμοιβαία δέσμευση των τριών χωρών να συνεργαστούν για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι τρεις Υπουργοί εξέτασαν την πρόοδο αναφορικά με την υλοποίηση των έργων σε τομείς προτεραιότητας που συμφωνήθηκαν κατά τις προηγούμενες τριμερείς συναντήσεις.
Συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της, την αύξηση της ανταλλαγής πληροφοριών και την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και της ευημερίας.
Η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Λευκωσία.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
Ανταπόκριση: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.