Ιστορική η συνάντηση ομάδων εργασίας

Ιστορική χαρακτηρίζεται από βουλευτές των κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας των τριών κοινοβουλίων, δηλαδή βουλευτών και εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών.

Στόχος της συνάντησης η προετοιμασία της επόμενης 2ης συνάντηση των προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις δύο Νοεμβρίου στην Κύπρο.  Στην ατζέντα εκτός από τα θέματα ενέργειας, θα τεθούν θέματα που αφορούν τους υδάτινους πόρους, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.
 Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι συναντήσεις ενέχουν αυξημένη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία στην κομβική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μια περιοχή που αποτελεί , κοιτίδα μακραίωνων πολιτισμών και πηγή πλούτου, αλλά και εστία συγκρούσεων και ασύμμετρων απειλών.
Ο κύριος Συλλούρης κατέθεσε σειρά πρακτικών εισηγήσεων, όπως είπε, για προώθηση της συνεργασίας. Μεταξύ άλλων πρότεινε την δημιουργία κοινού διαδικτυακού κόμβου των τριών κοινοβουλίων, στον οποία θα κατατίθενται όλες οι εισηγήσεις και προτάσεις, θα διεξάγεται διάλογος και θα ενημερώνονται και οι πολίτες. Εισηγήθηκε επίσης την ανάθεση σε ένα άτομο από τις τρείς χώρες, για συντονισμό του όλου εγχειρήματος.
Βουλευτές από το Ισραήλ, ανέφεραν ότι άλλο το κοινοβουλευτικό και άλλο το κυβερνητικό επίπεδο. Στόχος των βουλευτών, είπαν, είναι να βοηθήσουν τους ηγέτες να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Βουλευτές από την Ελλάδα σημείωσαν ότι η μεσόγειος είναι κοινή θάλασσα, η οποία ενώνει τις τρεις χώρες. Απαιτείται, σημείωσε, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και ενίσχυση της φιλίας των λαών.
 Βουλευτές από την Κύπρο,  επεσήμαναν ότι στόχος πρέπει να είναι να βάλουμε το τρένο στις ράγες, να υπάρχει διάρκεια στην συνεργασία των τριών χωρών και να μην αποτελέσουν οι συναντήσεις μια φωτοβολίδα. Τόνισαν και την ανάγκη τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων να φθάσουν και στους πολίτες.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:49

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Το υπουργείο Υγείας είχε θέση θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.