ΠτΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ακκιντζί για λύση δύο κρατών

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί για λύση δύο κρατών, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.

Μιλώντας στο περιθώριο της  Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κοινοτήτων Τροόδους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι αυτό που θα πρέπει να αναλογιστεί ο κύριος Ακκιντζί είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά.
Τον κάλεσε επίσης να αναλογιστεί αν θα πρέπει να αποδέχονται την όποια αξίωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας με μια προνομιακή μεταχείριση, η οποία δεν συναντάται σε κανένα σύνταγμα στον κόσμο.
Ερωτηθείς εάν η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού θα επαναρχίσει μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι ποσώς συνδέει τις εκλογές με τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.
Κατέστησα γνωστό, είπε, ότι είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να επανέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει στο πλαίσιό του.
Συνεπώς, είπε, δεν εναπόκειται στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει, φέτος, τη λειτουργία στον Αγιο Μάμα, προσθέτοντας ότι θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα.
Οσον αφορά τα έγγραφα που απέστειλε σε ομάδα πολιτών, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τα δώσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και αυτό θα πράξει, όπως είπε, στην επόμενη συνεδρίαση.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε σειρά έργων για την ορεινή Κύπρο και ειδικότερα την περιοχή Τροόδους και αφορούν την βελτίωση των υποδομών.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι διόρισε τον κοινοτάρχη του Καλοπαναγιώτη Γιαννάκη Παπαδούρη ως προσωπικό του σύμβουλο και συντονιστή της όλης προσπάθειας.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έκαμε ειδική αναφορά στο τελεφερίκ.
Αποτελούσε, είπε, μία από τις εξαγγελίες του, η οποία δεν είχε προχωρήσει λόγο του υψηλού κόστους και επειδή δεν είχε κριθεί ως τώρα ώριμο.
Το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αποφάσισε την διάθεση κονδυλίου ύψους εκατόν-πενήντα χιλιάδων ευρώ για την προκήρυξη προσφορών σχετικά με τις μελέτες για το τελεφερίκ εντός Σεπτεμβρίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τις περιοχές της Σολέας που έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2016.Αναφερόμενος στα έργα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι για τη δημιουργία Αστεροσκοπείου στο Τρόοδος αναμένεται μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη να ληφθεί η τελική αξιολόγηση για την χρηματοδότηση του έργου.
Αναφερόμενος στην εξαγγελία του για τη δημιουργία τελεφερίκ, είπε ότι το έργο δεν είχε προχωρήσει εξαιτίας του ψηλού κόστους δημιουργίας του αλλά και γιατί δεν είχε έως τώρα κριθεί ως ώριμο.
Το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε, αποφάσισε την διάθεση κονδυλίου ύψους εκατόν-πενήντα χιλιάδων ευρώ για την προκήρυξη προσφορών σχετικά με τις μελέτες για το τελεφερίκ εντός Σεπτεμβρίου.
Στόχος, πρόσθεσε, θα είναι η παρουσίαση των εν λόγω μελετών σε ιδιώτες επενδυτές.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα έργα, που υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ των οποίων είναι:
- Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος του Μεταλλείου Αμιάντου
- Η διαμόρφωση της Πλατείας Τροόδους
- Η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ερευνας και Εκπαίδευσης για την Βιοποικιλότητα
- Η ενίσχυση θεματικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στο Τροόδος
- Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπερούντας

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.