Τσελίκ: Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν τελείωσε, δεν έχουν παγώσει

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν τελειώσει και με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι έχουν στεναχωρεθεί πολύ που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Κράν Μοντάνα.

Σε συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Άλαν Ντάνκαν, ο Τούρκος Υπουργός χαρακτήρισε επίσης άτυχη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μερκελ για την τελωνειακή Ένωση της Τουρκίας. Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποφέρουν απο την απόφαση για την τελωνειακή ένωση.
Συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε τη θλίψη του που η διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κράν Μοντάνα κατέληξε σε αποτυχία. "Γνωρίζουμε την εποικοδομητική και θετική στάση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα.  Μας έχει στεναχωρήσει πολύ που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις περιεκτικές συνομιλίες", ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι Τουρκία και Βρετανία βρίσκονται σε στενή επαφή και για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι παρά την θετική στάση της τουρκικής πλευράς δεν κατάφεραν να φτάσουν σε λύση. Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι οι περιεκτικές διαπραγματεύσεις στη διαδικασία έχουν τελειώσει, οι με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί οι διαπραγματεύσεις.
Ο Τούρκος Υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου για τη μη επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ε.Ε.
Ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι τα διμερή προβλήματα δεν πρόκειται να βλάψουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «η δήλωση αυτή της Άγκελα Μέρκελ αποδυναμώνει την Ε.Ε. ως θεσμό και ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή του γενετικού χάρτη της Ένωσης".
Από την πλευρά του ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποφέρουν από αυτή την απόφαση για την τελωνειακή ένωση. «Δεν είναι δίκαιο για μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. να κρατά μία τέτοια στάση, δίνοντας οδηγίες σε όλους τους θεσμούς της Ε.Ε. Η τελωνειακή ένωση είναι μία συμφωνία που στηρίζεται στη βάση του win-win. Μιλάμε για μία σχέση που ωφελείται τόσο η Τουρκία, όσο και η Ε.Ε. Επομένως, όταν εμποδίζεται ή σταματά, δεν είναι μόνο η Τουρκία που θα υποστεί ζημία, αλλά και οι ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Καλίν.

Πηγή: ΡΙΚ – Άννα Ανδρέου, Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:26

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.