Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %10 %834 %2017 %22:%Αυγ

ΠτΔ: Έτοιμος να επιστρέψει στις συνομιλίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ετοιμος δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης να επιστρέψει στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των παραμέτρων Γκουτέρες, κάτι - όπως επισημαίνει - που δεν φαίνεται να είναι πρόθεση της άλλης πλευράς.


Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ από τον Πεδουλά, όπου τέλεσε τα εγκαίνια ξενοδοχειακής μονάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι η άλλη πλευρά που δεν επιθυμεί το συγκεκριμένο πλαίσιο και επιθυμεί να δράσει εκτός παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.
Κάλεσε δε όσους δείχνουν πως ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού να λάβουν υπόψιν τα δεδομένα αυτά.


Για το θέμα των Μαρωνιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ουδέποτε τους έχει απαγορευθεί να επιστρέψουν στις κοινότητές τους.
Τα διαβήματα της πλευράς μας, υπέδειξε, έχουν σχέση με την πρόληψη οποιωνδήποτε νέων τετελεσμένων από τουρκικής πλευράς.


Διατύπωσε ωστόσο την εκτίμηση ότι η πρόσκληση να επιστρέψουν οι Μαρωνίτες στην κατεχόμενη πατρίδα μας, δεν δημιουργεί νέα τετελεσμένα.

Οσον αφορά τα ενεργειακά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του τούρκου υπουργού ενέργειας, σε σχέση με πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις το τελευταίο τετράμηνο του 2017 στην Μεσόγειο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Λευκωσία πάντοτε θα τηρεί την νομιμότητα.


Σε περίπτωση, πρόσθεσε, που οι τούρκοι παρ ελπίδα παραβιάσουν τους διεθνείς νόμους και όσα το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει, θα υπάρξουν οι ανάλογες έντονες ενέργειες από μέρους της Δημοκρατίας προς τα διεθνή σώματα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ