"Η πολιτική του καλού παιδιού δεν έχει αποτέλεσμα"

Οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε για τις ευθύνες της αποτυχίας των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα αποδεικνύουν την κατάρρευση του μύθου ότι η Τουρκία θα ανταποδώσει στις προσφορές της ε/κ πλευράς ή ότι η διεθνής κοινότητα θα επιρρίψει ευθύνες στην Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.


Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Αυτόνομης Πλατφόρμας Πολιτών, και κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Έιντε σε συνεντεύξεις του στην εφημερίδα «Πολίτης», είπε πως οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ένα πράγμα.

«Την κατάρρευση ενός ακόμη μύθου στο Κυπριακό, των οπαδών την όποιας λύσης. Μας έλεγαν για εννιάμιση χρόνια πως με τις γενναιόδωρες προσφορές και τις υποχωρήσεις, θα καταφέρουμε είτε να πείσουμε την Τουρκία να ανταποδώσει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την εύνοια των ξένων, το χαρακτηρισμό του καλού παιδιού και δεν θα μας επιρριφθούν οι όποιες ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κ. Άιντε δείχνουν ακριβώς το αντίθετο», είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η ε/κ πλευρά τα έδωσε όλα ή σχεδόν όλα, και αντί για συγχαρητήρια εισπράττει κατηγορίες. «Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι οπαδοί της όποιας λύσης ότι με την πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών και του καλού παιδιού, δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα συγχαρητήρια των ξένων διαρκούν μόνο, όσο διαρκούν οι υποχωρήσεις μας», είπε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε πως αυτό που απαιτείται σήμερα είναι μια νέα στρατηγική διεκδίκησης, «με την οποία θα διεκδικήσουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, ανεξαρτήτως του τι αντιλαμβάνονται οι ξένοι για εμάς και για το τι χαρακτηρισμούς επιδιώκουν να έχουν για εμάς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία, είναι οι προτάσεις, είναι τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού. Εμείς αυτά θα υπερασπιστούμε», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, είπε πως πέραν των όσων αναφέρει η ανακοίνωση με τα οποία συμφωνεί, «η Ελλάδα βγήκε πρώτη, η ελληνική Κυβέρνηση βγήκε πρώτη και η δική μας Κυβέρνηση είναι απούσα».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:55

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.