Παρέλαβε τον φάκελο της Κύπρου η κυπριακή βουλή

Ο φάκελος της Κύπρου, της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, βρίσκεται από το απόγευμα στην Κύπρο.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, τα έντεκα κουτιά, με τους 134 απόρρητους φακέλους, μεταφέρθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Στην είσοδο ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος παρέλαβε τους φακέλους, μαζί με την Γενική Διευθύντρια Βασιλική Αναστασιάδου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στο υλικό που μεταφέρθηκε στην Κύπρο, περιέχονται και 88 καταθέσεις μαρτύρων στην Ολομέλεια της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, όπως και οι καταθέσεις 45 μαρτύρων στην Υποεπιτροπή για τη δημιουργία του πορίσματος, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν από τους μάρτυρες.
Τα κιβώτια μεταφέρθηκαν σε αίθουσα ασφαλείας της Βουλής, στην οποία φυλάγεται και ο φάκελος της Κύπρου, τον οποίο ετοίμασε η Βουλή των Αντιπροσώπων.
O Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, κατά την παραλαβή του Φακέλου της Κύπρου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την αλήθεια. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι αναμένουμε και από άλλους φορείς της Ελλάδας, να προβούν σε ανάλογες ενέργειες  που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης τόνισε ότι η παράδοση των φακέλων, πέραν του ότι υλοποιεί μια ηθική υποχρέωση της Ελλάδας, απέναντι στην Κύπρο, θα μας βοηθήσει να φτάσουμε και πιο κοντά στην αλήθεια.
Αποτελεί, πρόσθεσε και ένα μήνυμα προς άλλους θεσμούς, όπως είναι διάφορα υπουργεία, ώστε και αυτοί να δώσουν το υλικό που κατέχουν.
Εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν και νέα στοιχεία που να συμπληρώνει το Φάκελο της Κύπρου.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται κοινή συνεδρία των επιτροπών εμπειρογνωμόνων και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο κοινοβουλίων, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Αύριο, στις εννέα το πρωί σε ειδική τελετή στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, θα παραδώσει και επισήμως τα αντίγραφα του Φακέλου της Κύπρου.

Πηγή: ΡΙΚ - Παναγιώτης Καπαρής, Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.