Ερντογάν: Προσδοκία μας οι πλευρες να αποφεύγουν βήματα που οδηγούν σε ένταση

Σε αποφυγή βημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση, κάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ενεργειακές δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομιλία του στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη.

“Δυστυχώς, την περασμένη βδομάδα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρά την εποικοδομητική προσέγγιση της δικής μας πλευράς και της τ/κ, λυπούμαστε που εξαιτίας της αρνητικής στάσης της ε/κ πλευράς έμειναν για άλλη μια φορά χωρίς λύση οι διαφορές στο νησί. Ενώ είναι καθαρή η στάση των πλευρών, οπωσδήποτε, δεν μπορεί να αντικριστεί με κατανόηση το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες ενέργειας έγιναν μέρος των ανεύθυνων βημάτων της ε/κ πλευράς. Η ανάγκη της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου επιβάλλει ότι οι υδρογονάνθρακες ανήκουν σε όλες τις πλευρές στο νησί. Η προσδοκία μας από όλους που εμπλέκονται στις εξελίξεις στο Κυπριακό είναι να αποφεύγουν βήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση”, ανέφερε.Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ευημερία και ηρεμία της ανθρωπότητας. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σε μια σημαντική γεωπολιτική θέση και βλέπει να έχει καθήκον ως φυσική γέφυρα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. “Ως χώρα μεταφοράς κάνουμε ό,τι μπορούμε”, ανέφερε. Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι είναι έτοιμοι να αξιολογήσουν προγράμματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ, προσθέτοντας ότι οι ισορροπίες έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και πως τώρα με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών υπάρχει πρόσβαση σε πεδία όπου προηγουμένως δεν υπήρχε. “Η προτεραιότητά μας είναι ο διάδρομος νοτίου φυσικού αερίου”, ανέφερε. Αναφερόμενος στο χάος που δημιούργησαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε περιοχές ενέργειας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κανείς να μην περιμένει ότι η Τουρκία δεν θα αντιδράσει στα τετελεσμένα και ότι δεν θα απαντήσει στις επιθέσεις εναντίον της. Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια της χώρας τους χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.