Γιλντιρίμ: Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα των εγγυήσεων

Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική για να υπάρξει λύση στην Κύπρο όποτε το θελήσουν τα ΗΕ ή άλλος οργανισμός, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέροντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων το οποίο είναι ζωτικής σημασίας. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τετελεσμένα με τις φυσικές πηγές της Κύπρου.


“Την υγεία μας να έχουμε. Η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Το δείξαμε από την αρχή ότι η στάση μας ήταν εποικοδομητική. Το δείξαμε ξεκάθαρα τόσο στα ΗΕ όσο και στην Ε.Ε. και στις εγγυήτριες χώρες ποια πλευρά ήταν εκείνη που ήθελε τη λύση”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. 

Κατηγόρησε ωστόσο την Ε/κ πλευρά λέγοντας ότι η “Ε/κ διοίκηση της νοτίου Κύπρου με την άνεση του μέλους της ΕΕ, δυστυχώς δεν έδειξε την αναμενόμενη εποικοδομητική στάση στο θέμα της λύσης και ούτε την δείχνει”, λέγοντας ότι ¨ήδη με το δημοψήφισμα του 2004 και τη μονομερή ένταξή στην ΕΕ η νότια Κύπρος είχε αρχίσει να ετοιμάζει το έδαφος των σημερινών γεγονότων”.

“Όποια λύση και να έρθει, όποια συμφωνία και να γίνει, για να μην ξαναζήσουμε τον πόνο των περασμένων δεκαετιών, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στο ζωτικής σημασίας θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
“Όποτε θέλουν, είτε τα Ηνωμένα Έθνη είτε άλλοι οργανισμοί να υπάρξει μια μόνιμη, λύση βασισμένη στην ισότητα εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί. Κι αν δεν γίνει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ζωή συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για την βόρεια Κύπρο όπως κάναμε μέχρι σήμερα”.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η Τουρκία θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα, που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, των αδελφών της που ζουν στη ‘’τδβκ’

Έκανε μάλιστα αναφορά και στο φυσικό αέριο: “Και όσον αφορά στα τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργήσουν με τις φυσικές πηγές γύρω από την Κύπρο, δεν πρόκειται να τα αποδεχτούμε ποτέ”. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.