Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τo Κρανς Μοντάνα

ΔΗΣΥ

 Η ελληνοκυπριακή πλευρά μετέβη στη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα με καλούς οιωνούς και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, δεν είναι το τέλος του δρόμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δησύ, Πρόδρομος Προδρόμου.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Προδρόμου είπε ότι από τη Διάσκεψη στην Ελβετία υπήρξαν παρακαταθήκες θετικές και αρνητικές και θα συνεχιστεί η διεκδίκηση, ώστε η Κύπρος να γίνει ένα κανονικό κράτος χωρίς κηδεμονίες.
Απορρίπτοντας κατηγορηματικά αναφορές ότι η Λευκωσία κινείται χωρίς στρατηγική, ο κύριος Προδρόμου τόνισε ότι και στρατηγική υπάρχει και ενεργειακό πρόγραμμα, από το οποίο θα επωφεληθούν και οι τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, εάν επιλυθεί το Κυπριακό.



ΑΚΕΛ

 Είναι απογοητευτικό και αρνητικό το γεγονός ότι η Διάσκεψη στην Ελβετία κατέληξε σε αδιέξοδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακέλ, Στέφανος Στεφάνου.
 Η επόμενη μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό, ανέφερε, είναι γεμάτη από προκλήσεις και η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά.
 Επισημαίνοντας ότι είναι προφανές πως εγέρθηκαν από την Τουρκία απαράδεκτες αξιώσεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, ο κύριος Στεφάνου, σημείωσε, ότι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση και συνολική εικόνα δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση.
Για το ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρο, ανέφερε, ότι η μη λύση δεν αποτελεί λύση. Επομένως, κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου, θα πρέπει όλοι να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην επίτευξη λύσης, η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.



ΔΗΚΟ

 Τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας καταδικάζει το Δήκο, επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο με την ευθύνη να βαραίνει για πολλοστή φορά την τουρκική πλευρά.
 Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αθως Αντωνιάδης επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό και ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.
 Εξέφρασε, παράλληλα, προβληματισμό για την καταληκτική δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία τηρήθηκε, μεταξύ άλλων, πλήρης ουδετερότητα σε σχέση με τις ευθύνες για το αδιέξοδο και απενοχοποιήθηκε, όπως ανέφερε ο κύριος Αντωνιάδης, η Τουρκία για την απαράδεκτη στάση της.



ΕΔΕΚ

 Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι η προκλητική και αδιάλλακτη συμπεριφορά της Τουρκίας οδήγησε σε κατάρρευση και αυτή την προσπάθεια για Λύση.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, επισημαίνει το Κίνημα, οφείλουν να κάνουν προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ζητώντας από τα Ηνωμένα Εθνη να εγκαταλείψουν το ρόλο του διαιτητή.
 Παράλληλα, η ΕΔΕΚ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ζητήσει την απομάκρυνση του κυρίου Αϊντα.
 Την ίδια στιγμή, επιρρίπτει ευθύνες στις ηγεσίες, Ακέλ και Δησύ, οι οποίες στηρίζουν την πολιτική του Προέδρου.



ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 Την τουρκική αδιαλλαξία, η οποία για μία ακόμα φορά οδήγησε την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού σε ναυάγιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών.
  Σημειώνει, ότι επιμονή της Αγκυρας σε εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, και αναγνώριση των τεσσάρων ελευθεριών σε τούρκους υπηκόους, αποδεικνύει ότι επιδίωξη της Τουρκίας είναι η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Το Κίνημα Αλληλεγγύη υποστηρίζει ότι αποδείχθηκε περίτρανα πως η τακτική των υποχωρήσεων, τα τελευταία εννέα χρόνια, με την ελπίδα να υπάρξουν θετικά βήματα από τουρκικής πλευράς, δεν απέδωσε και ήταν λανθασμένη.
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταστήσει με όλους τους τρόπους ξεκάθαρα ότι η πρόταση, την οποία κατέθεσε και γραπτώς δεν έχει καμία υπόσταση και δεν υφίσταται πλέον.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

 Με τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται στα τελευταία της στάδια, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης έκαμε αναφορά για αχαριστία από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς.  Με ανάρτησή του στο Τουίτερ, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους έδωσε εκ περιτροπής προεδρία και ευρωπαϊκές ελευθερίες και αυτοί των αποκάλεσαν λαϊκιστή.

ΕΛΑΜ

  Το ΕΛΑΜ επισημαίνει πως η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων δικαιώνει τις εκτιμήσεις του κόμματος, ότι δηλαδή η εμμονή στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ανέφικτη και ουτοπική.
  Παράλληλα, καλεί την Κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, στην Ελβετία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού όλοι όπως αναφέρει σε ανακοίνωση,  λίγο ή πολύ, προωθούσαν λύση Ομοσπονδίας, η οποία αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι ανεφάρμοστη.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:13

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.