Καμία έκπληξη ή αιφνιδιασμός στην πρωινή σύνοδο της Διάσκεψης της Κύπρου

Καμία έκπληξη ή αιφνιδιασμός στην πρωινή σύνοδο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα και η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα.

Σύμφωνα με πηγές, οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν στην πρωινή σύνοδο, ήταν, ως αναμένετο, γενικές τοποθετήσεις από όλους. Δεν υπήρξε, σημείωσαν οι πηγές, καμία έκπληξη ή αιφνιδιασμός. Παράλληλα, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι το απόγευμα θα συζητηθεί η ουσία του θέματος εγγυήσεων και ασφάλειας με την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και ιδεών.
Ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας ενημερώνει την ευρύτερη διαπραγματευτική ομάδα και στις 4 το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και Διαπραγματευτής Ανδρεάς Μαυρογιάννης, θα ενημερώσουν τους αρχηγούς κομμάτων που βρίσκονταν στο Κραν Μοντάνα.
Σε λίγο ο  Εσπεν Μπαθ Αϊντα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Πηγές από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφεραν ότι το παράλληλα με τη συζήτηση του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων το απόγευμα, θα αρχίσει και η συζήτηση του εδαφικού, του περιουσιακού και της διακυβέρνησης, πληροφορία η οποία δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων θεωρείται καθοριστική για την πορεία της Διάσκεψης και τις εξελίξεις. Ο Εσπεν Μπάρθ Αϊντα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση της Διάσκεψης. Υπάρχει, είπε, ένας αρχικός σχεδιασμός μέχρι τις 7 Ιουλίου, επισημαίνοντας ωστόσο πως η Διάσκεψη θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.