Κοινό έγγραφο για ασφάλεια και εγγυήσεις κατέθεσαν στο εθνικό Δήκο Εδέκ, Αλληλεγγύη

Κοινό έγγραφο για τα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων κατέθεσαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δήκο Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το  κοινό έγγραφο  αποτελεί πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για κατάργηση των εγγυήσεων και την πλήρη αποχώρηση του κατοχικού στρατού.
Τα τρία κόμματα ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση και επιπρόσθετα να την καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων στην Ελβετίας, ως πρόταση της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ευχή η πρόταση τους να περιληφθεί στο έγγραφο που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Άιντα.
Ως την πιο καθοριστική θεωρεί τη νέα διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και τόνισε την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να πάει επαρκώς προετοιμασμένη.
Ζήτησε να υπάρξει ενότητα ή τουλάχιστον οι ηγέτες να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο από προηγούμενες φορές.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι πρότεινε στην πολιτική ηγεσία να τηρήσει εκεχειρία, χωρίς δηλώσεις ενόσω διαρκούν οι συνομιλίες της Ελβετίας. Στόχος τόνισε είναι πρώτον η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ΚΔ και δεύτερο να δίνεται η δυνατότητα στο Εθνικό Συμβούλιο να συνεδριάζει σε καλύτερο κλίμα.
Ανέφερε ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί είπαν ότι δεν μπορούν αν λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο καλώντας τους να βάλουν πάνω από όλα τα συμφέροντα της Κύπρου από τα κομματικά.
Όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΑΚΕΛ να δεχθεί εγγυητικά επεμβατικά δικαιώματα από την Τουρκία. Το περιεχόμενο του κοινού εγγράφου, θα παρουσιαστεί, αύριο σε συνέντευξη Τύπου από τον

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων «πάμε στην Ελβετία σαν Ε/κ κοινότητα», ενώ πρόσθεσε πως «πάμε με εθνικό στόχο να απαλλαγούμε από την κατοχή που βιώνουμε από το 1974».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε η ενότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως και η κοινή εθνική γραμμή. 

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε πως το κόμμα του κατέθεσε επιστολή για ομόφωνη απόφαση του Εθνικού, η οποία και δεν έγινε αποδεκτή. Δήλωσε ακόμη πως θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Ελβετία, εξηγώντας πως κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης δεν θα πραγματοποιήσει προεκλογικές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, είπε «Φοβάμαι ότι κάποιοι προσπαθούν να χαμηλώσουν τον πήχη για να είναι εύκολο το πέρασμα στο Κρανς Μοντάνα», είπε ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος «να εγκλωβιστούμε σε ένα ναρκοπέδιο».

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.