Απεβίωσε ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος

Απεβίωσε ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία  Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος στρατοπεδάρχης ΕΛ.ΔΥ.Κ 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το 3ημερο 14-16/8/1974.

Γεννημένος στις 31-12-1925 ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ήταν εκείνος που διατάχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, με ελλιπή μέσα αλλά και με μικρό αριθμό στρατιωτών. Υπό τις διαταγές του και τον ηρωισμό των στρατιωτών του το στρατόπεδο κράτησε. Πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για το τι έγινε και έπεσε το στρατόπεδο.

stauroulopoulos12
Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, διηγείται τα γεγονότα αυτού του τριημέρου στο βιβλίο του «Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πολύωρη συνέντευξη που έδωσε στον συγγραφέα και ερευνητή Κώστα Δημητριάδη, με την οποία αποκαλύπτει όλο το δραματικό παρασκήνιο. Πως τον Αύγουστο του 1974 έμεινε μόνος και αβοήθητος με τους 318 άνδρες του, να υπερασπίζονται την τιμή της Ελλάδας.
Το 2016 παρευρέθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος αλλά και στη Κύπρο, ώστε να μιλήσει για εκείνες τις ημέρες του 1974. Η Κυπριακή Δημοκρατία τίμησε τον ταξίαρχο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος.

Ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΡΙΚ και την Αίμιλη Μιχαήλ.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.