Νέα κόντρα Γενικού Ελεγκτή-Σωκράτη Χάσικου

Γενικός Ελεγκτής

Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου έχουμε επωφεληθεί έστω και ένα ευρώ από τη μη υποβολή αίτησης για έκδοση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης της οικίας που ανήκει στη σύζυγό μου, δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο τέως υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.
Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κύριος Μιχαηλίδης, αφού παραδέχθηκε ότι για χρόνια η σύζυγός του δεν είχε υποβάλει σχετική αίτηση, κάτι το οποίο έπραξε τελικά το 2014, τόνισε ότι ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας και το κοινοτικό τέλος καταβάλλονταν κανονικά.
Εάν είπε, νομίζουν ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε να το πράξουν, προσθέτοντας ότι δεν θέλει βοήθεια από κανέναν υπουργό.
Ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον Σωκράτη Χάσικο ότι λέει ψέματα με την πιο μεγάλη ευκολία.
Είναι ψευδής είπε, η αναφορά Χάσικου ότι καταβάλλει μειωμένο φόρο ή ότι υπέβαλε αίτηση για αγροτικό ρεύμα.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Χάσικου ότι δεν έχει μεταβιβάσει το χώρο πρασίνου, ο κύριος Μιχαηλίδης διερωτήθηκε εάν η θέση Χάσικου είναι ότι ο κάθε ιδιοκτήτης έχει την επιλογή να μην δώσει το χώρο πρασίνου.
Αυτό είπε, είναι τεράστιο ψέμα αφού δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.
Σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής του πεζοδρομίου, σημείωσε ότι υπήρξε απόφαση ότι αυτό θα καταβληθεί από την κοινότητα.
Ο Γενικός Ελεγκτής υποστήριξε επίσης ότι ο Σωκράτης Χάσικος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας που ξεκίνησε την ανέγερση πολυκατοικίας χωρίς άδεια οικοδομής και τον κατηγόρησε ότι παρανομούσε επί σειρά ετών.
Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε ότι ενοικίαζε για 9 χρόνια στο κράτος κτίριο το οποίο δεν είχε πιστοποιητικό τελικής έγκρισης. Ανέφερε επίσης ότι είχε ξεκινήσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο η ποινική δίωξη του κυρίου Χάσικου και της εταιρείας του και πρόσθεσε ότι με μαγικό τρόπο, ο κύριος Χάσικος αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο.

Σωκράτης Χάσικος

Τη θέση ότι ο Γενικός Ελεγκτής πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του μετά την παραδοχή του ότι έχει παρανομήσει, αφού το σπίτι στο οποίο διαμένει δεν έχει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης, εξέφρασε ο Σωκράτης Χάσικος.
Μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Από Μέρα Σε Μέρα", κατηγόρησε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι δεν έχει πληρώσει τα κατασκευαστικά έργα του δρόμου και του πεζοδρομίου, δεν έχει μεταβιβάσει το χώρο πρασίνου και έχει προβεί σε παρανομίες σε σχέση με τα αρχιτεκτονικά σχέδια που κατέθεσε.
Ο κύριος Χάσικος απέρριψε τις αναφορές Μιχαηλίδη ότι τον απείλησε και τον εκβίασε.
Υποστήριξε επίσης ότι οι αναφορές του Γενικού Ελεγκτή περί προσπάθειας εκβιασμού του, είναι αρωστημένοι ισχυρισμοί στην προσπάθεια του κυρίου Μιχαηλίδη να καλύψει τις δικές του παρανομίες.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Μιχαηλίδη ότι στο παρελθόν αφαιρέθηκε με μαγικό τρόπο από το κατηγορητήριο, ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε ότι μαγικά γίνονται μόνο στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στο μυαλό του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
Είπε ότι την συγκεκριμένη περίοδο ήταν βουλευτής, προσθέτοντας ότι αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο λόγω της ασυλίας του.
Ο Σωκράτης Χάσικος υποστήριξε ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει κασταστεί επικίνδυνος, προσθέτοντας ότι έχει ασκήσει τέτοια τρομοκρατία στους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν αφήνει τη δημόσια υπηρεσία να δουλέψει.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.