Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στη Συμμαχία Πολιτών

Μετά την αποχώρηση του Βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλου Μυλωνά, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών με άλλα 5 στελέχη αποχωρούν από τα κομματικά αξιώματα.

Στέλιος Αμερικάνος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, της Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιος Στυλιανού, Αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου, Ειρήνη Μάντολες, Γενική Γραμματέας, Μαρίνα Δημητρίου, Πρόεδρος Οργάνωσης Γυναικών,Νίκος Κουτσού, τέως Βουλευτής, μέλος Γραμματείας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αποχωρούν από τα αξιώματα που κατέχουν και αφού εύχονται καλή συνέχεια στον Πρόεδρο και τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, δηλώνουν ότι σε ό,τι αφορά τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, θα τοποθετηθούν συλλογικά, συντεταγμένα και ξεκάθαρα στον κατάλληλο χρόνο.

Στο εκτενές κείμενο με το οποίο δημοσιοποιούν την απόφαση τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δεν εντάχθηκαν ούτε και στήριξαν τη Συμμαχία Πολιτών και τον Γιώργο Λιλλήκα για τα αξιώματα ή τις καρέκλες, αντίθετα το 2013 τα αποκήρυξαν για να τον υποστηρίξουν, με προσωπικό και πολιτικό κόστος. “Δεν ταυτιζόμαστε ούτε υποστηρίζουμε πρόσωπα. Διαχρονικά παραμένουμε σταθεροί σε πολιτικές θέσεις και αξίες, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος” συνεχίζουν προσθέτοντας ότι δεν αποδέχονται , τη σύμπτυξη αφύσικων συμμαχιών με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες δεν έχουν καμιά σχέση. Περαιτέρω αφού αναφέρουν ότι τέτοιες συνεργασίες τις απορρίπτει και θα τις αποβάλει η ίδια η κοινωνία και οι πολίτες, προσθέτουν ότι διαφορές πολιτικής υπάρχουν και με τα κόμματα του «ενδιάμεσου χώρου», ωστόσο μπροστά μας έχουμε προεδρικές και όχι βουλευτικές εκλογές. Παρατηρώντας ότι πρέπει να δώσουμε στον κυπριακό λαό μια πρόταση ελπίδας, μια εναλλακτική πρόταση από την αδιέξοδη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο τόπος, μια πρόταση σύγχρονης, υπεύθυνης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης πέραν των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, συνεχίζουν να δηλώνουν ότι έχουν προβληματισθεί πολύ σοβαρά, έλαβαν υπόψιν τις απόψεις όλων και πως η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά αναγκαία υπό τις περιστάσεις.“ Δεν πιστεύουμε ότι η παραμονή μας στα κομματικά αξιώματα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψιν το οριστικό και αμετάκλητο της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα, προσθέτει οτιδήποτε θετικό, αλλά αντίθετα τραυματίζει την αξιοπρέπεια, το ήθος και την αξιοπιστία μας” αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι αποφάσισαν “χωρίς προσωπικές ατζέντες, αιχμές ή χαρακτηρισμούς σε βάρος οιουδήποτε, με σοβαρότητα και με πλήρη σεβασμό στην αντίθετη άποψη”. Θεωρούμε ότι τα οριστικά δεδομένα σε σχέση με τις υποψηφιότητες των Προεδρικών Εκλογών (Αναστασιάδης, Παπαδόπουλος και ΑΚΕΛ (με δικό του υποψήφιο)) καθιστούν, την επιμονή σε μεμονωμένη υποψηφιότητα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, εξαιρετικά προβληματική και επιζήμια, εξηγούν περαιτέρω και διατυπώνουν τη θέση ότι μια τέτοια επιλογή δεν έχει βάσιμες πιθανότητες επιτυχίας, χωρίς την όποια μομφή ή αμφισβήτηση για τις ικανότητες ή την καταλληλότητα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών. “Αποτελεί, τουλάχιστον εξαιρετικά απομακρυσμένο σενάριο η υποψηφιότητα αυτή να προκριθεί στον 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ξεπερνώντας τις υποψηφιότητες των Νικόλα Παπαδόπουλο και του υποψήφιου του ΑΚΕΛ” συνεχίζουν. Δηλώνουν ακόμα ότι δεν μπορούν να συμβάλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην επανεκλογή είτε του Νίκου Αναστασιάδη είτε του Ακελικού υποψηφίου, καθώς αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο.

Η απάντηση της Συμμαχίας Πολιτών

Στο μεταξύ η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση με την αποχώρηση του Βουλευτή της Παύλου Μυλωνά δηλώνει σεβασμό προς την απόφαση του κ. Μυλωνά να παραιτηθεί από το Κίνημα τον ευχαριστεί για τη σύντομη συνεργασία και του εύχεται καλή συνέχεια.

Προσθέτει ότι “είναι πολιτικά ηθικό όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση της πλειοψηφίας ενός Κινήματος, να αποχωρεί” και διευκρινίζει ότι η Συμμαχία Πολιτών ουδέποτε παρεξέκλινε από τις αρχές της.

“Ήμασταν και παραμένουμε κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και δεν το διαπραγματευόμαστε γιατί πρόκειται για την επίσημη διχοτόμηση της πατρίδας μας” συνεχίζει προσθέτοντας ότι “ήμασταν και παραμένουμε αντιμνημονιακό Κίνημα και δεν ψηφίσαμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί αύξηση των ανισοτήτων,  αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη  μερίδα του λαού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό”.

“Ημασταν και παραμένουμε υπέρ της άμεσης και σωστής εφαρμογής του ΓΕΣΥ γιατί θεωρούμε εγκληματικό να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και κάποιοι να προωθούν τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα και παραμένουμε κατά των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού για τούτο και είμαστε οι μοναδικοί που δεν καταδεχτήκαμε να δώσουμε λίστες διορισμού για Ημικρατικούς οργανισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.