''Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της στην Κύπρο''

Εντελώς ανυπόστατοι είναι ισχυρισμοί που έχουν την έννοια ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεϊν Μουφτούογλου.


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντώτας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο στην Cyprus Mail για το φυσικό αέριο ανέφερε ακόμη ότι οι λανθασμένες αξιολογήσεις στον τουρκικό τύπου ο οποίος βασίζεται στα σχόλια που αποτελούν προϊόν φαντασίας είναι μάταιες.
Ο Τούρκος αξιωματούχος επαναλαμβάνει την τουρκική θέση ότι “η διοίκηση της νοτίου Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των Τ/Κ επί των υδρογονανθράκων του νησιού”.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Χουσεϊν Μουφτούογλου αναφερόταν σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης Ε/κ εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τον Ιαννουάριο του 2015 ο τότε Τουρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε μυστική συνάντηση στο Νταβός με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έπειτα από διαμεσολάβηση του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Σε εκείνη τη συνάντηση η Τουρκία υποχώρησε από τη θέση της ότι ‘οι έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της αποτελεί αιτία πολέμου’ και έδωσε το πράσινο φως για έρευνες της Ε/κ πλευράς και στο 6ο οικόπεδο που η Τουρκία θεωρεί ότι μέρος του ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της.

 
Γράφει: ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:37

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.