Έντονη καταδίκη των επεισοδίων στο ΤΕΠΑΚ από τα κόμματα

ΔΗΣΥ

Με τον πιό έντονο τρόπο καταδικάζει ο ΔΗΣΥ τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ.
Τέτοιες βίαιες ενέργειες εκφοβισμού και κοινού τραμπουκισμού, αναφέρει, δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τα πολιτικά ήθη και την κουλτούρα του λαού.
 Ο ΔΗΣΥ, προσθέτει, ότι δεν πρόκειται για πολιτική έκφραση, αλλά για κοινή εγκληματική ενέργεια.
 Σε μιά εποχή, σημειώνει, στην οποία πρέπει να επικρατήσει ο δημοκρατικός διάλογος και ο αλληλοσεβασμός στον τόπο μας τέτοιες ενέργειες αποτελούν και απειλή για τη δημοκρατία και την κοινωνία.
Ο ΔΗΣΥ, καταλήγοντας αναφέρει, ότι αναμένει πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρχές, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.



ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση στο ΤΕΠΑΚ και καλεί την κοινωνία να αντιδράσει.
Η χθεσινή επίθεση φασιστικών στοιχείων ενάντια σε πολίτες που πραγματοποιούσαν εκδήλωση για την Ομοσπονδία στο ΤΕΠΑΚ, αναφέρει το ΑΚΕΛ, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο που αφορά επίθεση από φασίστες με αφορμή το Κυπριακό, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει κάθε νουνεχή πολίτη αυτής της χώρας.
Τονίζει ότι ο φασισμός δεν πρέπει να αφεθεί να σηκώσει κεφάλι και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει και να πάψει να σφυρίζει, όπως αναφέρει, αδιάφορα μπροστά σε αυτές τις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις.
Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι σε μιά πρώτη αντίδραση θα διοργανώσει απόψε στις 7 και 30 εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακροδεξιά και στο φασισμό, στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό.


ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ τονίζει ότι τέτοιου είδους απεχθείς ενέργειες, πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης, ιδανικά για τα οποία το Δημοκρατικό Κόμμα αγωνίζεται και υποστηρίζει από της ιδρύσεώς του.
Το ΔΗΚΟ καλεί την κοινωνία να απομονώσει αυτά τα στοιχεία και την πολιτεία να πράξει τα δέοντα, για να φέρει  τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.


ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ τονίζει ότι καταδικάζει τη χθεσινή συμπεριφορά των κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ η οποία δημιουργεί αχρείαστη ένταση και διχόνοια στο λαό.
Επισημαίνει πως αυτές οι ενέργειες ενδεχομένως να δίνουν επιχειρήματα σε όλους όσοι ουσιαστικά δεν θέλουν να γίνει αλλαγή στην τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί στο Κυπριακό.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Τα επεισόδια  καταδικάζει και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Η Δημοκρατία, είπε, τρέφεται από το διάλογο, την ελευθέρια έκφρασης και το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης, σε αντίθεση με τον φασισμό που τρέφεται από την ωμή βία.
 Επισημαίνει πως θα πρέπει να αποβάλλουμε κάθε προσπάθεια άσκησης βίας εάν θέλουμε όντως να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε μια κοινωνία η οποία θα είναι προοδευτική και θα μπορεί να ανοίγει δρόμους.
Ο κύριος Λιλλήκας καλεί την Αστυνομία να πράξει το καθήκον της και να επιδείξει μηδενική ανοχή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Αλληλεγγύη, αναφέρει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι εγκληματικές, απαράδεκτες, πλήττουν τη Δημοκρατία και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.
 Καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να διαχωρίζουν τα συλλήβδην δημοκρατικά, πατριωτικά κόμματα από τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τραμπουκισμού.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.