Ψηφίστηκε ο νόμος για την εναλλαξιμότητα στο δημόσιο

Η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψήφισε νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και ημικρατικών οργανισμών και αντιστρόφως και μεταξύ ημικρατικών οργανισμών.

Υπέρ τάχθηκαν 39 βουλευτές και κατά δύο βουλευτές της ΕΔΕΚ.

Οι αποσπάσεις θα γίνονται στην βάση των αναγκών και συγκεκριμένων κριτηρίων.

Δηλαδή:

•    Θα μπορούν να γίνουν για διάστημα τριών συν τριών χρόνων, δηλαδή το  μέγιστο για έξι χρόνια.
•    Θα πρέπει να περιορίζονται στο 15% του συνόλου των υπαλλήλων ενός οργανισμού ή υπηρεσίας και με μέγιστο αριθμό τους 85
•    Και θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Διευθυντή της εκάστοτε υπηρεσίας και οργανισμού.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του, για την σύμπνοια που επέδειξαν σχεδόν όλα τα κόμματα, σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα και άρα την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου.  Σημείωσε ότι τίθενται και ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην υπάρχουν αρνητικά φαινόμενα.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου εξέφρασε ικανοποίηση αφού τίθενται ρυθμίσεις για τον χρόνο και τον αριθμό των αποσπάσεων.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας επεσήμανε ότι με τις ασφαλιστικές δικλείδες που τέθηκαν διασκεδάζονται οι ανησυχίες.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, επεσήμανε τον κίνδυνο, άτομα να προσλαμβάνονται στους ημικρατικούς οργανισμούς, με διαφορετικές εξετάσεις, να καταλήγουν στο δημόσιο, όπου είναι αυστηρότερες οι διαδικασίες και με αυτό τον τρόπο να καταστρατηγηθεί η αξιοκρατία.
Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας τόνισε ότι θα υπάρξει μια καλύτερη δομή στο δημόσιο.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστεί η σημερινή στρέβλωση με τις πολύχρονες αποσπάσεις.

Ικανοποιημένος ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κώστας Πετρίδη σε γραπτή του δήλωση εκφράζει ικανοποίηση για τη ψήφιση του νόμου και αναφέρει :« Υπερψηφίστηκε σήμερα 5 Μαΐου 2017 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ένα εξαιρετικής σημασίας μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, αυτό που αφορά στην κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Πρόκειται για μια διαρθρωτική αλλαγή η οποία θα οδηγήσει στη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού της Δημόσιας Υπηρεσίας βάσει της εξειδίκευσης του προσωπικού αλλά και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες, σε εξοικονομήσεις πόρων που θα μπορούν να διατεθούν για παραγωγικότερους σκοπούς, καθώς και σε μια πιο αποτελεσματική Δημόσια Υπηρεσία, προς όφελος των πολιτών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και ευελπιστώ ότι θα υπάρξει συνέχεια και με την ψήφιση των λοιπών νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση, τα οποία ετοιμάστηκαν μετά από διαβούλευση με τα κόμματα, βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία και θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή».

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:41

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.