ΠτΔ:Εκτός συζήτησης η αναστολή των εξελίξεων στην ΑΟΖ

Η αναστολή των εξελίξεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκτός συζήτησης τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακκιντζί.


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας διάσκεψης στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι παραμένουν ακόμα πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν.
Οταν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και εάν παρατηρηθεί τέτοια πρόοδος που να δικαιολογεί μιά νέα Γενεύη, τότε γιατί όχι, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης,
υποδεικνύοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα ήταν αρνητική σε μιά τέτοια εξέλιξη.
Χαρακτήρισε δημιουργική την σημερινή συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας ότι έγινε ορισμός της μόνιμης κατοικίας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι υπήρξαν νέα βήματα για καθορισμό της μόνιμης κατοικίας και της άσκησης των τεσσάρων ελευθεριών, τονίζοντας ωστόσο ότι παραμένουν κάποιες εκκρεμμότητες.
Εκκρεμμότητες, είπε, υπάρχουν και στο θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής των τουρκοκυπρίων στους θεσμούς του ομόσπονδου κράτους.

Υπάρχει πλέον ένας συμφωνημένος ορισμός σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της μόνιμης κατοικίας και την ενάσκηση των τεσσάρων ελευθεριών από τους πολίτες μιας μελλοντικής ομόσπονδης Δημοκρατίας στο νησί, ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που είναι συνυφασμένες με αυτά που έχουν συμφωνηθεί όπου υπάρχουν διαφορές και πρέπει να εξευρεθεί τρόπος συμφωνίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, στα οποία ακόμα υπάρχουν διαφορές, όπως σημείωσε.

“Υπήρξαν όμως όσον αφορά τον ορισμό της μονίμου κατοικίας και των τεσσάρων ελευθεριών καθορισμός και σύμπτωση των θέσεων όσον αφορά την κατοχύρωση των τεσσάρων ελευθεριών, με παραμένοντα εν πάση περιπτώσει εκκρεμούντα θέματα για κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν”, επεσήμανε.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.