Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %02 %199 %2017 %06:%Μαϊ

Ο ΠτΔ ελπίζει η προεργασία για επανέναρξη των συνομιλιών θα καταγράψει πρόοδο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ελπίδα ότι η προεργασία που έγινε για τις συνομιλίες στο Κυπριακό θα καταγράψει κατ' ευχήν πρόοδο εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς τί να αναμένουμε από τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα διαφανεί στη διάρκειά της.  Θέλω να ελπίζω, ανέφερε, ότι η προεργασία που έγινε θα καταγράψει κατ' ευχήν πρόοδο. Ερωτηθείς αν αυτή η πρόοδος θα οδηγήσει σε μιά νέα Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: "μη βιάζεστε". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε τις δηλώσεις στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του Εργατικού Πάρκου της ΣΕΚ "Μιχαλάκης Ιωάννου".

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας δεν είναι για την όποια λύση του Κυπριακού. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να αποδεχθούμε τέτοιες πρόνοιες σε μιά λύση οι οποίες την επομένη θα την οδηγήσουν σε κατάρρευση.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε παράλληλα πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι όπως η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επιδείξει ευαισθησίες για τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, την ίδια αξίωση και απαίτηση θέλει να επιδείξουν και εκείνοι προς τις εύλογες ανησυχίες της.  Κάκισε για ακόμα μιά φορά το γεγονός ότι πολλές φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να τίθενται τα δίκαια του κυπριακού λαού προβάλλονται αξιώσεις τρίτων. Όλοι μαζί ενωμένοι, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θα πρέπει να έχουμε στόχο την επανένωση της πατρίδας, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα και τη δημιουργία βιώσιμης λύσης.

Πηγή: ΡΙΚ