Την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου επικύρωσε η Εδέκ

Την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές ενέκρινε το παγκύπριο συνέδριο της ΕΔΕΚ.

Υπήρξαν μόνο τρεις αποχές.

Η απόφαση στηρίχθηκε στην ανάγκη για αλλαγή διακυβέρνησης τόσο για θέματα Κυπριακού όσο και για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Η υποστήριξη του προέδρου του ΔΗΚΟ επιλέγηκε ως αυτή που έχει δυναμική τόσο για πρόκριση στον δεύτερο γύρο όσο και ως υποψηφιότητα που μπορεί να έχει επιτυχία και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Με την απόφαση του το συνέδριο της ΕΔΕΚ επικυρώνει τη συμφωνία ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για στήριξη της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου.
Σε ομιλία στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε την ανάγκη στήριξης της πρότασης ωστε να υπάρξει διέξοδος και απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική στο Κυπριακό και συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Ο Πρόεδρος του Δήκο ευχαρίστησε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για τη απόφαση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο, για την τιμή που του έκανε να προτείνει και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου ενώπιον του Συνεδρίου, αλλά και σε όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΔΕΚ που επικύρωσαν αυτή την πρόταση. «Με την ΕΔΕΚ, μας συνδέουν για δεκαετίες κοινοί αγώνες. Για την δημοκρατία, για την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, για την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Από σήμερα, μας ενώνει επίσημα και ένας ακόμα κοινός αγώνας. Ο αγώνας για ανατροπή της αποτυχημένης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, ο αγώνας να διεκδικήσουμε τη σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ο αγώνας να πετύχουμε οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, ο αγώνας να δώσουμε στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική. Θέλω να διαβεβαιώσω τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές της ΕΔΕΚ ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:48

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.