Ανησυχία εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία του εθνικού ζητήματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καλώντας σε εθνική ενότητα και όχι σε “κούρσες για ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Νεοφύτου είπε “ανησυχώ και προβληματίζομαι από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο. Γνωρίζω πολύ καλά, και όχι λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον, πως έως τώρα δεν λύσαμε το Κυπριακό εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας και των τουρκικών θέσεων που παραμένουν σε αρκετά σημαντικά ζητήματα αμετακίνητες. Η εθνική μας ευθύνη είναι μέσα από τον διάλογο να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σπάσουμε την τουρκική αδιαλλαξία”.

Οπως είπε, δεν μπορεί το Κυπριακό, που δημιουργήθηκε λόγω της τουρκικής εισβολής, να παραμένει άλυτο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και να υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος στο τέλος να επιρριφθούν ευθύνες για αδιέξοδο στην ε/κ πλευρά.

“Γι αυτό και η δική μας πλευρά πρέπει να μείνει συνεπέστατη, στοχοπροσηλωμένη στο διάλογο, όχι με σκοπό να εκθέσουμε, - δεν είναι προτεραιότητα μας εθνική μέσα από τον διάλογο να επιρριφθούν ευθύνες - αλλά η εθνική μας προτεραιότητα είναι να λύσουμε το Κυπριακό σε μια βιώσιμη λύση. Εάν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον η ευθύνη να μην βαραίνει την ε/κ κοινότητα”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση του ΔΗΣΥ για άρση του αδιεξόδου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τέτοια ζητήματα που άπτονται λεπτών χειρισμών δεν λέγονται δημοσίως.

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ κατέθεσε απόψεις και προβληματισμούς ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ενώ διαθέτει κανάλια επικοινωνίας με τα Ηνωμένα Εθνη, και με την Ευρώπη, με τις σημαντικές χώρες που διαδραματίζουν ρόλο, με τους Πρεσβευτές των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τα τ/κ κόμματα που μοιράζονται τον εθνικό στόχο της επίλυσης του Κυπριακού μέσα από μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε ότι υπάρχουν και αρκετά τ/κ κόμματα που θέλουν δικό τους κράτος ή ενσωμάτωση με την Τουρκία.

“Μετά από 43 χρόνια που ζούμε και βιώνουμε τα αποτελέσματα της εισβολής και κατοχής πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν - και ομολογουμένως τους τελευταίους μήνες δηλητηριάστηκε η κοινή γνώμη και στις δύο κοινότητες. Δεν θα μπω σε συγκεκριμένους λόγους, καταγράφω μια ιστορική πραγματικότητα”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι “προκρίνω την εθνική ενότητα για τον εθνικό στόχο της επανένωσης, παρά τις κούρσες για ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια μοιρασμένη πατρίδα”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.