Απογοήτευση Κασουλίδη για κυπριακό - συνέντευξη στη Μιλιέτ

Απογοήτευση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εκφράζει, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Μιλιέτ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, λέγοντας ότι το κλίμα έχει δηλητηριαστεί και πως οι τελευταίες δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί άνοιξαν πληγή στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Για την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι δεν μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να πιστέψει ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ένωση.
Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση τί να την κάνουμε την ένωση; διερωτήθηκε.
Ο κύριος Κασουλίδης επεσήμανε εξάλλου ότι χωρίς την αποχώρηση του τουρκικού στρατού δεν μπορεί να υπάρξει λύση.
Εάν, τόνισε, φύγει ο τουρκικός στρατός μέσα σε χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί και εάν ακυρωθεί το μονομερές δικαίωμα επέμβασης, τότε για μας θα έχει νόημα η λύση. Διαφορετικά, δεν θα είναι λύση.
Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο κάνει διακοπές και πρότεινε όπως η Άγκυρα τον στείλει καλύτερα στο μέτωπο της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ο Ιωάννης Κασουλίδης υπενθύμισε ότι η λύση που θα προκύψει θα πάει σε δημοψήφισμα, λέγοντας πως όσο περισσότερες είναι οι δηλώσεις και οι κινήσεις και από τις δυο πλευρές που δηλητηριάζουν το κλίμα, τόσο ανεβαίνει ο πήχης για τα θέματα που θα υποβληθούν στον λαό.

Φυσικό αέριο

Στην συνέντευξη στην Μιλιέτ, ο Ιωάννης Κασουλίδης μίλησε και για το φυσικό αέριο, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες.
Πρόσθεσε ότι η Λευκωσία δεν επιθυμεί ένταση στην Μεσόγειο και πως μια πιθανή ένταση δεν θα πηγάζει από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Τόνισε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου μετά από χρόνια θα φέρουν έσοδα για όλους τους Κύπριους.
Το μέλλον, είπε, υπόσχεται πολλά σε όλους μας και δεν είναι υπέρ, ούτε των Ελληνοκυπρίων ούτε των Τουρκοκυπρίων, αλλά ούτε και της Τουρκίας να το καθυστερούμε.
Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως με λύση στην Κύπρο το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορεί να πάει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Μπορούμε, είπε, να υπογράψουμε σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου
Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.