ΠτΔ: Η Ινδία μπορεί να συνεισφέρει στο Κυπριακό

Η Ινδία μπορεί να συμβάλει ως σταθεροποιητική δύναμη και στην επίλυση του Κυπριακού,  τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ταξιδεύει απόψε στην μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, επικεφαλής αντιπροσωπείας τεσσάρων Υπουργών και ομάδας επιχειρηματιών.


Σε συνέντευξη του στους Εconomic Τimes, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική εφημερίδα της Ινδίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η χώρα, με δεδομένο και το ρόλο της στη Νότια Ασία, θα μπορούσε να συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις.
Στη συνέντευξη του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι τον οποίο θα συναντήσει αργότερα αυτή τη βδομάδα, να έχει προσωπική εμπλοκή και ρόλο στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορική πολιτική αλληλοστήριξη Ινδίας-Κύπρου.
Το Νέο Δελχί, τόνισε, βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Κύπρου και εξέφραζε θέσεις αρχών για λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Υπογράμμισε ότι από την πλευρά της η Λευκωσία θα στηρίξει την Ινδία στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ενωση για υπογραφή συνολικής εμπορικής συμφωνίας.
Η Κύπρος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στρατηγική της θέση στην περιοχή, μπορεί να αποτελέσει τη δίοδο της Ινδίας προς την Ευρώπη. Σημειώνει δέ ότι η χώρα έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα κράτη του Αραβικού Κόλπου και την Παλαιστίνη. Στο άρθρο της Ινδικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι την τετραήμερη επίσκεψη Αναστασιάδη ακολουθεί επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φθάνει αυριο το πρωί και κατά την επίσκεψη του θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες και θα είναι κύριος ομιλητής σε δύο επιχειρηματικά φόρουμ που διοργανώνουν οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου-Μουμπάις και Κύπρου - Νέου Δελχί.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.