Κ. Εκπρόσωπος: Υπάρχουν δυσκολίες στις συνομιλίες

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται κάποιες δυσκολίες στις συνομιλίες, τις οποίες έχει προκαλέσει, με τις απαιτήσεις που έχει προβάλει, η Τουρκία από τη Γενεύη και μετά, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ε/κ πλευρά έχει όλη την καλή διάθεση, όλη την πολιτική βούληση και θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει να προχωρήσει ο διάλογος και να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό όπως έχουν, μετά την επιστροφή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, “αντάλλαξε απόψεις με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία για τη μετά του δημοψηφίσματος πολιτική της Τουρκίας και για τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα στην κυπριακή θάλασσα”.

Έγινε, είπε, “ένας γόνιμος διάλογος, μια ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύ καλό κλίμα».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις των κομμάτων και ερωτηθείς αν οι συνομιλίες οδεύουν σε αδιέξοδο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «όπως υπάρχουν συγκλίσεις και υπήρξε πρόοδος στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται κάποιες δυσκολίες, τις οποίες έχει προκαλέσει με τις απαιτήσεις που έχει προβάλει η Τουρκία από τη Γενεύη και μετά”.

Είναι δυσκολίες, τόνισε, “που θα πρέπει να υπερπηδηθούν. Η δική μας πλευρά έχει όλη την καλή διάθεση, όλη την πολιτική βούληση και θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει να προχωρήσει ο διάλογος και να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό”.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “δεν θα εγκαταλείψουμε το τραπέζι των συνομιλιών, δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες, αντιθέτως θα τις εντείνουμε ώστε να υπάρξει πρόοδος”.

Οι δυσκολίες, ωστόσο, σημείωσε, “είναι εκεί και θα πρέπει να υπερπηδηθούν φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και να υπάρχει εμμονή στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την επίλυση του Κυπριακού».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, απάντησε «σαφώς, έχουν συμφωνήσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συναντηθούν πολύ σύντομα για να συνεχίσουν τη συζήτηση».

Κληθείς να σχολιάσει προσπάθειες κάποιων να αποδοθούν ευθύνες και στον Πρόεδρο, όπως και στον κ. Ακιντζί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν ξέρω ποιος προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες. Είναι ξεκάθαρο ότι η δική μας πλευρά όλο αυτό το διάστημα πορεύεται και πολιτεύεται στο τραπέζι των συνομιλιών με πραγματική πολιτική βούληση. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε στο πρόσφατο παρελθόν τολμηρές αποφάσεις ώστε να προχωρήσει ο διάλογος, να παραμείνει εν εξελίξει και να υπάρχει αποτέλεσμα. Άρα αυτή την ώρα δεν είναι θέμα επίρριψης ευθυνών, αλλά αφού οι συνομιλίες ξανάρχισαν το θέμα είναι να υπάρξει αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας».

Σε ερώτηση ως προς το τι διαβήματα έχουν γίνει για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και θα γίνονται πάρα πολλά πράγματα αναλόγως των εξελίξεων. Για αυτό συστήνουμε υπομονή, ενότητα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και θα βλέπεταε τις αντιδράσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης όσο περνά ο χρόνος και υπάρχει αύξηση της προκλητικότητας».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.