Πραγματοποιείται η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

 Με καθυστέρηση μίας ώρας άρχισε η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί, λόγω τραυματισμού της συζύγου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεράλ, ύστερα από ατύχημα.

Η συνάντηση η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 και τριάντα, άρχισε στις 7 και τριάντα.  Αναμένεται να συζητηθούν τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της διακυβέρνησης και της οικονομίας.  Οι προσδοκίες είναι περιορισμένες λόγω της υπαναχώρησης της τουρκοκυπριακής πλευράς από συγκλίσεις, οι οποίες αγγίζουν την λειτουργικότητα του κράτους.  Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει σε διαδικασία λήψης αποφάσεων από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κατά τρόπο που να διατηρεί παντού αποφασιστική ψήφο.
 Φαίνεται να επιμένει, επίσης, στην αξίωση για παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους και να έχει υπαναχωρήσει από ρυθμίσεις στο Περιουσιακό, ζητώντας μόνιμο περιορισμό στην απόκτηση περιουσιών από Ελληνοκύπριους στην περιοχή, η οποία θα αποτελεί την τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.

Η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί δεν πραγματοποιείται στο καλύτερο κλίμα, λόγω των πρόσφατων απαράδεκτων ενεργειών της Τουρκίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.  Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι τουρκικές ενέργειες, όπως η έκδοση "Νάφτεξ", οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η αποστολή του Μπαρπαρός, πλήττουν τη διαπραγματευτική διαδικασία.  Διετύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στην περιοχή.  Δεν θα ακολουθήσουμε, τόνισε, τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας, ούτε θα επιτρέψουμε να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, θέσεις που να αμφισβητούν οτιδήποτε στην περιοχή.  Ο εκπρόσωπος κάλεσε όλους σε συνεργασία, ώστε η προσπάθεια της Άγκυρας να μην έχει αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:57

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.