Πεπεισμένος ότι μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Αϊντα

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα δήλωσε ότι παραμένει πεπεισμένος πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία για λύση και κατάληξη στα εκκρεμούντα ζητήματα, αν επιδειχθεί θέληση, προσθέτοντας πως αυτό θα διαφανεί τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ακόμα πως στόχος είναι αύριο να γίνει μια καλή αρχή.
Σε δηλώσεις στα κατεχόμενα, ύστερα από συνάντηση μιας και πλέον ώρας με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών αύριο, ο κύριος Αϊντα είπε πως η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.
Πρόσθεσε πως αύριο μπορεί να υπάρξει καθαρή και σαφής εικόνα πώς θα διαμορφωθεί η διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μπορούμε πραγματικά, όπως είπε, να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό.
Ολα τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να είναι στο τραπέζι και να γίνει προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες στα θέματα που εκκρεμούν.
Πρόσθεσε ότι  ο ίδιος και η ομάδα του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας ότι οι όροι εντολής του δεν έχουν αλλάξει και ότι οι ηγέτες ηγούνται της διαδικασίας.
Ο Νορβηγός διπλωμάτης είπε ότι σίγουρα ο ίδιος δεν θέλει επιδιαιτησία, ούτε και οι ηγέτες το επιθυμούν, ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη.
Ανέφερε εξάλλου ότι χάθηκε πολύς χρόνος και πολλή εμπιστοσύνη και ότι, ενώ οι ηγέτες μπορεί να ξαναχτίσουν ό,τι χάθηκε, οι δύο κοινότητες έχουν αρχίσει να διατυπώνουν πιο σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία αυτής της διαδικασίας.
 Απαντώντας σε ερώτηση, ο κύριος Αϊντα ανέφερε ότι η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε όλους αυτούς τους μήνες ήταν βοηθητική και έφερε τους ηγέτες σε σημείο όπου δεν έχουν έρθει ποτέ στο παρελθόν άλλοι ηγέτες.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.