ΠτΔ: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες εξελίξεις και χρειάζεται ενότητα

Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες εξελίξεις και αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα του συνόλου είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς τι αναμένει από την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, είπε ότι «ελπίζω πως με την επανέναρξη του διαλόγου θα υπάρξει συνείδηση από όλους ότι χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις χωρίς οι προτάσεις αυτές να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων – και αυτό το έχει αποδείξει η δική μας πλευρά - δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που διακαώς επιθυμούμε.
Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα συμβάλει έτσι ώστε να βοηθηθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να  επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με προτάσεις που δεν θα εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων, αλλά του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων,  πως δεν θα προβάλουν θέσεις που θα δημιουργούν δυσλειτουργία στο κράτος, αλλά ταυτόχρονα θα απαλλάσσουν και από την κατοχή και τις όποιες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, ο Πρόεδρος είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κυρίαρχη χώρα και δεν εξαρτάται από τις δηλώσεις του οποιουδήποτε ή ιδιαίτερα δεν θα δεχθεί τους όποιους εκβιασμούς προκειμένου να ενασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πολιτευτήκαμε επιτυγχάνοντας να έχουμε υπό αδειοδότηση ή να παραχωρήσουμε τις αδειοδοτήσεις σε εταιρείες σημαντικότατες ανά το παγκόσμιο, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θεωρητικολογούμε αλλά εννοούμε αυτό που ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει: Μια κυρίαρχη χώρα ενασκεί τα δικαιώματα της λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του συνόλου του λαού».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στη σημερινή εποχή, το 2017 σε μια ευρωπαϊκή χώρα, φαινόμενα που να διαχωρίζονται είτε πολιτικές δυνάμεις είτε ο λαός σε μειοδότες ή πατριώτες.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτή την ώρα αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα του συνόλου. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες εξελίξεις και δεν είναι μέσα από τη διχόνοια που θα το επιτύχουμε.
Ας διδαχτούμε επιτέλους, αφού θέλουμε να τιμήσουμε πραγματικά το ενωτικό δημοψήφισμα, ας διδαχτούμε και από την Ιστορία και τα αποτελέσματα οποτεδήποτε η διχόνοια ήταν εκείνη που επικρατούσε στα μυαλά των πολιτευομένων».

Ο Πρόεδρος μιλούσε μετά την κηδεία του πρώην βουλευτή Γεώργιου Παπαδόπουλου όπου εκφώνησε επικήδειο λόγο.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.