Για «νέο ξεκίνημα» κάνει λόγο ο Ακιντζί

Η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να παρακαθίσει σε διαπραγματεύσεις στις 11 Απριλίου, ημερομηνία που προκρίθηκε και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του δείπνου, την περασμένη Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κάνοντας παράλληλα λόγο για «νέο ξεκίνημα».

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκεσε μια ώρα και 15 λεπτά, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είναι κοινή η αντίληψη πως οι εξελίξεις κατά τις επόμενες ημέρες θα καταστήσουν εφικτό αυτό το «νέο ξεκίνημα».
Χαρακτήρισε χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας «χρήσιμη» τη συμβολή του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στη Γενεύη. Φαίνεται πως το ενδιαφέρον και η συμβολή του κ. Γκουτέρες θα συνεχιστούν, συμπλήρωσε ο κ. Ακιντζί.
Είπε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις μετά τη Γενεύη και να εξηγήσει στον κ. Γουτέρες τις θέσεις της τ/κ πλευράς, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση και αποφασιστικότητα για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των δύο πλευρών και όπου οι δύο κοινότητες θα μπορούν να ζήσουν με ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια.
Ο Τ/κ ηγέτης ευχήθηκε τέλος το «νέο ξεκίνημα» να είναι καλό για ολόκληρη της Κύπρο, την περιοχή και τα εμπλεκόμενα μέρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.