ΚΕ: Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση μεταβαίνει στο δείπνο ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει απόψε στο δείπνο ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τουρκοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στον Αγ. Θεόδωρο Λάρνακας όπου εκφώνησε τον επικήδειο στην κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοουμένου Σωτήρη Κολοβού από τη Χάρτζια Κερύνειας, τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν, με την μέθοδο DNA.Κληθείς να αναφερθεί στο αποψινό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι απόψε θα πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα που θα οδηγήσει στην επιστροφή της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ειδικότερα τέτοιων που ξεφεύγουν από το πλαίσιο που κατά καιρούς έχει συμφωνηθεί. «Χωρίς όρους και προϋποθέσεις που δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν και είχαν καθοριστική σημασία στο να οδηγηθούμε σε αποτυχημένες προσπάθειες» όπως πρόσθεσε.

«Άρα» σημείωσε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει απόψε στο δείπνο ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τουρκοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών».Ερωτηθείς σε σχέση με την επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΦΕΞ για θέματα ενέργειας ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η αρμόδια Υφυπουργός του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας θα έρθει στην Κύπρο για να είναι παρούσα στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί την παρουσία εδώ της επίσημης αμερικανικής κυβέρνησης ως μια σημαντικότατη εξέλιξη, υποδεικνύοντας πως με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει και τη στήριξη της σε αυτή τη συνεργασία ενώ την ίδια στιγμή είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης και μια απάντηση σε όσους αμφισβητούν την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.«Είναι γεγονός ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και στο ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή μας» τόνισε.Σε άλλη ερώτηση για τα ενεργειακά, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό το διήμερο θα υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες και με την ENI και με την TOTAL και, πως «γενικότερα, η παρουσία ενεργειακών κολοσσών, και αμερικανικών και ευρωπαϊκών, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι θα υπάρξουν και έσοδα για τα ταμεία του κράτους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι και η οικονομική πτυχή, είναι και η απόδειξη της υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.