ΠτΒ: Η διαπραγμάτευση πολύ δύσκολη, αν όχι αδιέξοδη

Μιλώντας στο πλαίσιο της εθνικής επετείου για την 1η Απριλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε πως με δεδομένη την άτεγκτη τουρκική στάση, είναι εξωπραγματικό να πιστεύουμε ότι η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης είναι ένα εύκολο εγχείρημα, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, προσπάθεια και θυσίες, αλλά απλώς καλή συμπεριφορά.

Σημείωσε, ότι οι εμμονές και παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας για έλεγχο της Κύπρου μετά τη λύση, καθιστούν τη διαπραγματευτική διαδικασία πολύ πιο δύσκολη, εάν όχι και αδιέξοδη.
Είναι έκδηλο, ανέφερε ο κύριος Συλλούρης, ότι οι προοπτικές για πρόοδο εξαρτώνται απόλυτα από την Τουρκία. Σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με απώτερο σκοπό το συνολικό στρατηγικό και πολιτικό έλεγχο της Κύπρου. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η Αγκυρα κινεί τα νήματα και επηρεάζει πλήρως την τουρκοκυπριακή ηγεσία ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Παρά το γεγονός, ότι τα υφιστάμενα δεδομένα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια δράσης για την ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε ο κύριος Συλλούρης, οφείλουμε να επιμείνουμε στις προσπάθειές μας με την ίδια ένταση. Εγκατάλειψη αυτών των προσπαθειών, σημείωσε, σημαίνει οριστική παραδοχή και αποδοχή της διχοτόμησης της πατρίδας μας.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:25

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.